Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 30

Sparčiai populiarėjanti pigių prekių iš Kinijos platforma „Temu“ susiduria su naujais iššūkiais

Visi, kurie naudojasi internetu, tikriausiai yra girdėję apie internetinės prekybos platformą „Temu“. Reklamos, raginimai „apsipirkti kaip milijardieriui“ ir specialūs pasiūlymai naujiems pirkėjams. Tai leido prekybos platformai atsiriekti didelę rinkos dalį, tačiau ne viskas – rožėmis klota.
Internetinė parduotuvė „Temu“
Internetinė parduotuvė „Temu“ / Shutterstock nuotr.

Palyginti nauja prekybos platforma „Temu“ savo augimo kelyje susiduria su įvairiomis problemomis. Didelių iššūkių, su kuriais susiduria pigių prekių iš Kinijos platforma, sąrašas gana ilgas.

Visų pirma, Vakarų šalys nerimavo, kad bendrovė mažas kainas naudoja kaip jauką, siekdama išvilioti naudotojų duomenis. Norėdama nutraukti kalbas apie galimą Kinijos vyriausybės dalyvavimą šioje veikloje „Temu“ savininkė „PDD Holdings“ perkėlė savo būstinę į Airiją, o „Temu“ – į Bostoną. Tai išsprendė nemažai problemų, tačiau dabar dėmesį patraukė kitos.

Shutterstock nuotr./Internetinė parduotuvė „Temu“
Shutterstock nuotr./Internetinė parduotuvė „Temu“

Vartotojus „Temu“ reklamos persekioja visur. Ne išimtis buvo ir didžiausias JAV sporto renginys „Superbowl“: kelis kartus per jį žiūrovai savo televizorių ekranuose išvydo raginimą „apsipirkti kaip milijardieriui“. Vien praėjusiais metais „Temu“ rinkodarai išleido 1,57 mlrd. eurų. JAV investicinis bankas „JPMorgan Chase“ prognozuoja, kad šiais metais „Temu“ rinkodarai ir reklamai išleis apie 2,77 milijardo dolerių.„Temu“ nuo 2022 m. rudens greitai tapo daugiausiai parsisiunčiama programėle JAV, Prancūzijoje, Jungtinėje Karalystėje ir Vokietijoje.

Įdomu tai, kad programėlė ypač populiari tarp vyresnio amžiaus vartotojų (55+). Tiek JAV, tiek Jungtinės Karalystės rinkoje vyresni nei 55 metų vartotojai yra pagrindinė klientų grupė.

Elektronika, nesaugūs žaislai ir klastotės

Skirtingai nei „Amazon“, Vokietijos „Zalando“ ir kitos internetinės parduotuvės, „Temu“ pašalina tarpininkus ir leidžia pirkėjams tiesiogiai susisiekti su gamintojais Kinijoje. Labai dažnai prekės pirkėjams pristatomos iš Kinijos gamyklų arba sandėlių.

El. parduotuvė Zalando
El. parduotuvė Zalando

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas