Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

„Spiečiai“ nuotoliniam darbui ar darbostogoms siūlo virš 100 nemokamų vietų bendradarbystės centruose

Inovacijų agentūros įsteigti bendradarbystės centrai „Spiečius“ tęsia tradiciją ir visą vasarą kviečia nemokamai naudotis daugiau nei 100 patogių darbo vietų visoje Lietuvoje. Akcija „Vasara „Spiečiuje“ yra puiki galimybė siekiantiems pakeisti darbo aplinką, patogiai dirbti keliaujant po Lietuvą ar tiesiog ieškantiems įkvepiančių erdvių produktyviam savo ar nedidelės komandos darbui, rašoma „Inovacijų agentūros“ pranešime spaudai.
Nuotolinis darbas
Nuotolinis darbas / 123RF.com nuotr.

„Spiečiai“ jau yra tapę svarbiomis verslumo Lietuvos regionuose kalvėmis, kurios vasarą tampa atviros visiems dirbantiems, plėtojantiems ar įgyvendinantiems verslo idėjas. „Spiečių“ paslaugomis naudojasi daugiau nei 300 nuolatinių narių. Kviečiu visus išbandyti šias darbo vietas ir siūlomas paslaugas įvairiuose Lietuvos miestuose“, – sako ekonomikos ir inovacijų viceministrė Ieva Valeškaitė.

Nors įprastai šios erdvės yra atviros tik „Spiečių“ bendruomenės nariams, vasarą jomis gali pasinaudoti visi norintys. Tereikia užsiregistruoti (registracijos nuoroda čia), o po bendradarbystės centro koordinatoriaus patvirtinimo paprasčiausiai atvykti į centrą jo darbo valandomis.

„Išpopuliarėjus nuotoliniam darbui specialistus vis mažiau varžo fiziniai darbo vietos apribojimai. Tiek dirbantys savarankiškai, tiek besinaudojantys darbdavių suteikiama laisve dirbti iš bet kurios patogios vietos ar turintys savo verslus vasarą kviečiami rinktis „Spiečių“ erdves, kurių geografija toliau plečiasi. Tad norinčius būti arčiau pajūrio, ieškančius įdomesnės lokacijos darbostogoms ar svajojančius apie galimybę pabėgti nuo didmiesčių šurmulio kviečiame pasinaudoti galimybe dirbti „Spiečių“ erdvėse“, – sako Inovacijų agentūros Regioninės verslo transformacijos skyriaus vadovė Indrė Gendroliūtė-Gerulienė.

Visi „Spiečiai‘ gali priimti ne daugiau kaip 2 žmonių komandą, išskyrus Klaipėdos ir Kauno, čia darbuotis gali nedideles – iki 5 žmonių – komandos. „Spiečių“ darbo erdvėmis galima naudotis lanksčiai – tiek vieną ar keletą dienų, tiek keletą savaičių ar visą vasarą. Siūloma rinktis vieno konkretaus miesto „Spiečių“ arba keliauti po skirtingus. „Spiečiuose“ yra viskas, ko reikia sklandžiam ir produktyviam darbui – įrengtos kompiuterizuotos darbo vietos, susitikimų bei laisvalaikio erdvės, kita biuro infrastruktūra.

Iš viso šiuo metu įvairiuose Lietuvos regionuose veikia 14 „Spiečių“ bendradarbystės centrų, įsikūrusių Alytuje, Birštone, Kėdainiuose, Klaipėdoje, Marijampolėje, Panevėžyje, Plungėje, Rokiškyje, Šiauliuose, Tauragėje, Ukmergėje, Utenoje, Visagine ir Kaune.

Birželio 19 d. duris atvers naujas bendradarbystės centras Gargžduose, tad ieškantys darbo vietos vasarai turės dar daugiau galimybių rinktis. Centras Gargžduose galės pasiūlyti 6 darbo vietas.

Darbo vietos bendradarbystės centruose yra tik nedidelė dalis to, ką „Spiečiai“ siūlo savo nariams. Pasirašiusieji narystės sutartis 18 mėnesių gali nemokamai naudotis verslumo skatinimo paslaugų paketu. „Spiečių“ centruose teikiamos individualios verslo konsultacijos, taip pat įgyvendinama verslo mentorystė programa.

„Vasarai pasibaigus tradiciškai startuos Verslo akceleravimo programa, orientuota į pradedančius verslininkus. Taip pat startuos verslo idėjų testavimo programa jaunimui „Come+Test+Grow“, kuri iki 30 metų asmenims siūlo galimybę su ekspertų pagalba ištestuoti savo verslo idėjas ir įgyti verslo vystymo žinių. „Spiečiuose“ taip pat nuolat organizuojami įvairūs informaciniai renginiai ir verslo įgūdžių mokymai, o rugsėjo 25 dieną visą verslą bendruomenę kviesime į didžiausią metų renginį – „Spiečiamės‘24“. Tad kviečiame sekti naujienas ir jungtis prie vis besiplečiančios bendruomenės“, –ragina I.Gendroliūtė-Gerulienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius