Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sprendžia logistikos darbuotojų trūkumo problemą: situacija paskatino sukurti naują paslaugą

Visoje Europoje fiksuojamas rekordinis logistikos specialistų trūkumas lietuvišką bendrovę „HOFA Logistics“ paskatino sukurti naują paslaugą „Lead Logistics“, kuri kiekvienai įmonei, susiduriančiai su logistikos problemomis, suteikia profesionalių logistikos specialistų paslaugas taip, lyg jie dirbtų užsakovo įmonės viduje, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Sandėliai
Sandėliai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Verslas Logistika

Susipažinę su kiekvieno užsakovo veiklos ypatumais, jo naudojamomis verslo valdymo ir apskaitos sistemomis, logistikos specialistai produkcijos gabenimą, dokumentų tvarkymą, muitinės procedūras organizuoja taip, lyg įmonėje veiktų atskiras logistikos skyrius, turintis visų reikalingų kompetencijų darbuotojus – maršrutų planuotojus, muitinės tarpininkus, teisininkus, užsakymų vadybininkus ir kt.

„Mūsų paslauga aktuali daugumai nedidelių gamybos įmonių, kurioms dėl savo dydžio arba produkcijos sezoniškumo neapsimoka kurti atskiro logistikos padalinio, tačiau jų prekyba jautri gabenimo išlaidoms, – apie naują paslaugą pasakoja „HOFA Logistics“ vadovas Rišard Lyskoit. – Rinkoje „Leads Logistics“ paslauga išsiskiria tuo, jog mes pirmieji pradėjome veikti kaip nepriklausomi logistikos specialistai, surasdami klientams finansiškai palankiausius pasiūlymus ir neprisirišdami prie vieno ar kelių vežėjų.“

R.Lyskoit pažymi, kad užsakydami paslaugą mėnesiui arba ilgesniam laikotarpiui, gamybos įmonės sutaupo keliais aspektais – joms ne tik nereikia samdyti vidinių įvairių sričių logistikos specialistų, bet ir mažiau išleidžiama priimant gabenimo sprendimus už žemiausią tuo metu rinkoje prieinamą kainą. Be to, atsitikus kritinėms, avarinėms ar konfliktinėms situacijoms, jas taip pat sprendžia paslaugos teikėjas savo kliento naudai.

„Turime prieigą prie transporto biržos, nuolat sekame gabenimo reguliavimo pokyčius visame pasaulyje. Mūsų klientams nereikia rūpintis, kaip pasikeičia reikalavimai Jungtinėje Karalystėje po Breksito, kuo skiriasi reguliavimai Europos Sąjungoje ir, pavyzdžiui, Rusijoje, arba, kaip be nuostolių pargabenti greitai gendančius produktus iš Afrikos ar Pietų Amerikos“, – aiškina „HOFA Logistics“ įmonės vadovas.

Paslauga „Lead Logistics“ gamintojams kainuoja nuo 1200 Eur per mėnesį. Palyginimui, transporto vadybininko vidutinis atlyginimas Lietuvoje šiuo metu siekia nuo 1300–2000 Eur per mėnesį, o patyrę specialistai kainuoja dar brangiau. Dėl itin aštraus logistikos profesionalų trūkumo juos nuolat mėgina pervilioti kitos įmonės, siūlydamos dar didesnius atlyginimus.

Logistikoje lietuviškos bendrovės vardas „HOFA“ žinomas nuo 1994 m. Įmonė ne tik teikė tarptautinių pervežimų paslaugas, bet ir viena pirmųjų Lietuvoje pradėjo tarpininkauti, atlikdama fitosanitarinius patikrinimus. Per 27 veiklos metus bendrovė sukaupė didelę patirtį, siūlydama optimalius vaisių, daržovių, riešutų, kitų maisto produktų bei gėlių logistikos sprendimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas