Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Startuolis „CGTrader“ pritraukė 9,5 mln. dolerių investiciją

Lietuvos startuolis „CGTrader“, tapęs didžiausia 3D modelių prekybos platforma pasaulyje, pritraukė 9,5 milijonų dolerių dydžio investiciją. B serijos investicijų etape, kurį vedė suomių rizikos kapitalo fondo „Evli Growth Partners“ atstovai, į startuolį pakartotinai investavo „Karma Ventures“ ir „LVV Group“. Investuotojas Mikael Hed, kurio vadovaujama kompanija „Rovio“ pasauliui pristatė fenomenu tapusį žaidimą „Angry Birds“, investavo į startuolį tiesiogiai ir tapo valdybos pirmininku, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Startuolis „CGTrader“ pritraukė 9,5 mln. dolerių investiciją
Startuolis „CGTrader“ pritraukė 9,5 mln. dolerių investiciją / „CGTrader“ nuotr.

Semsis patirties iš „Angry Birds“ kūrėjų

Be 3D modelių prekybos, „CGTrader“ taip pat siūlo 3D vizualizacijų ir papildytosios realybės (angl. augmented reality) sprendimus e-komercijai, kuriuos vartotojai gali lengvai valdyti „CGTrader ARsenal“ platformoje. Pastarosios krypties augimas ir lėmė investuotojų apsisprendimą.

„CGTrader“ valdyboje EGP atstovaus Mikael Hed, buvęs startuolio „Rovio“, pasauliui pristačiusio žaidimą „Angry Birds“, vadovas. Mikael, vedamas „Rovio“ populiarumo susilaukė 2009-aisiais, pritraukdamas milijonus naujų žaidimo „Angry Birds“ vartotojų.

„CGTrader“ nuotr./3D produktas
„CGTrader“ nuotr./3D produktas

Pandemijos metu išaugo susidomėjimas 3D technologija

Paklausta apie verslo iššūkius pandemijos metu, įmonės vadovė Dalia Lašaitė-Kamantauskė atvira – „Savo 3D ir papildytosios realybės platformoje „CGTrader ARsenal“ siūlome technologinius sprendimus e-komercijai, o šiai stipriai suklestėjus pandemijos metu, susidomėjimas 3D sprendimais išaugo kelis kartus. Dėl karantino suvaržymų, prekyba turėjo sparčiai skaitmenizuotis ir pasiūlyti kuo geresnę apsipirkimo patirtį savo klientams.

3D technologijų ir papildytosios realybės dėka, vartotojai gali geriau pažinti produktus ir virtualiai juos apžiūrėti savo erdvėje, realiu dydžiu. Tokiu būdu sukuriama interaktyvi apsipirkimo patirtis, padedanti vartotojui suprasti ar ketinamas įsigyti daiktas, pavyzdžiui, tam tikras baldas, tiks prie dabartinio interjero ir/ar yra tinkamo dydžio statyti pasirinktoje vietoje. Negalint fiziškai apžiūrėti prekių, ši technologija tapo alternatyva, padedančia vartotojui išsirinkti tinkamiausią prekę.

Siekdami suteikti kompanijoms patogų, lengvą 3D ir papildytosios realybės sprendimų valdymą, šių metų pradžioje pristatėme nemokamą „CGTrader ARsenal“ platformos versiją. Vartotojai gali lengvai užsakyti ir valdyti 3D modeliavimo, kompiuterinės grafikos nuotraukų, 3D ir papildytosios realybės sprendimus bei saugiai laikyti savo skaitmeninius failus debesijoje.“

„CGTrader“ nuotr./Startuolis „CGTrader“ pritraukė 9,5 mln. dolerių investiciją
„CGTrader“ nuotr./Startuolis „CGTrader“ pritraukė 9,5 mln. dolerių investiciją

Dvigubins komandą

„CGTrader“ planuoja panaudoti gautas lėšas komandos plėtrai – per 2021 įmonė pasiūlys 70 naujų darbo vietų, Lietuvoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose, taip padvigubindama įmonės darbuotojų skaičių. Didžiausias numatomas komandos plėtimas – IT ir 3D specialistų komandose. Kompanija taip pat investuos į dirbtiniu intelektu paremtą 3D modeliavimo proceso tobulinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas