Šio torto receptas buvo tobulinamas tol, kol įtiko visiems ponios Danguolės šeimos nariams, o skonis tapo nepakartojamas.
Šios projekto „Skaniausių šeimos kepinių knyga“ dalyvės kulinarinis arkliukas – saldumynai su šokoladu ir kakava. „Savaitgalį virtuvėje galiu užtrukti ir pusę dienos – eksperimentuoju ir taip atsipalaiduoju. Man maisto ruošimas yra daugiau nei pomėgis ar laisvalaikis, esu konditerių ir barmenų profesijos mokytoja“, – apie save pasakojo moteris.
Organizatorių nuotr./Tortą pagardins morkų tarkiai, atlikę išspaudus sultis. |
Gardžiausiam pyragui iškepti ji naudoja tik 80 proc. riebumo margariną – jame yra mažiau vandens, todėl tešlą yra paprasčiau išplakti, ji geriau pakyla, kepinys būna puresnis ir ilgiau gali stovėti.
Konditerija, projekto dalyvės pomėgis nuo vaikystės. Danguolės firminis kepinys – biskvitinis tortas su vaisiais. Kepamas visomis progomis, be šio torto neapsieina nei viena šventė. Tortą jau spėjo pamėgti visi šeimos nariai, draugai ir kolegos.
Net laisvalaikiu Danguolė mėgsta suktis virtuvėje. Išbando naujus receptus arba tobulina savuosius. Be to, moteriai patinka megzti.
Danguolė mielai sulauktų pagalbos virtuvėje, bet kaip pasakojo, sūnus į virtuvę užsuka tik kartais ir labiau mėgsta, kai viskas jau būna paruošta. O štai dukra, kol gyveno su mama, virtuvėje irgi nebuvo dažna viešnia, tačiau dabar pati mielai ruošia maistą ir dalinasi patirtimi su mama. Danguolė džiaugiasi kartais galėdama pasinaudoti dukros idėjomis!
Projekto dalyvė pataria nebijoti ir bandyti. Dažniausiai eksperimentai pavyksta daug geriau, nei kelis kartus jau bandytas receptas, o ypač, kai labai stengiesi. Virtuvėje būtina atsipalaiduoti. Danguolė siūlo nesibaiminti kepti tortų ir išbandyti šį morkų tortą, juk naujokus visuomet lydi pradedančiųjų sėkmė.
Organizatorių nuotr./Išplaktus kiaušinio baltymus atsargiai įmaišykite į tešlą. |
Morkų torto receptas
Sudedamosios dalys
Tešlai:
150 g 80 proc. riebumo margarino „VILNIUS kepiniams“
100 g medaus
100 g cukraus
5 kiaušinių
250 g miltų
100 g migdolų plokštelių
1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
250 g tarkuotų morkų
1 arbatinio šaukštelio cinamono
1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
400 g spanguolių džemo
Kremui:
400 g varškės
200 g grietinėlės
150 g cukraus
1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
Gaminimas
Organizatorių nuotr./Tinkamai išplakti kiaušinių baltymai apvertus indą neiškrenta. |
Suminkštintą margariną „VILNIUS kepiniams“ plakite iki purumo, supilkite kiaušinių trynius, cukrų, pašildytą medų ir plakite dar 7 minutes. Sudėkite tarkuotas morkas, migdolų plokšteles, cinamoną. Viską išmaišykite. Tuomet įsijokite miltus su kepimo milteliais, išmaišykite. Išplakite baltymus iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
Pilkite tešlą į torto formą, valgomuoju šaukštu išlyginkite ir kepkite 200 °C temperatūroje. Taip iškepkite keturis lakštus, juos atvėsinkite. Varškę išplakite su cukrumi, supilkite grietinėlę ir vanilinį cukrų. Lakštus pertepkite spanguolių džemu ir varškės – grietinėlės kremu. Nepamirškite papuošti torto paviršiaus!
Daugiau skaniausių šeimos kepinių receptų ieškokite www.seimoskepiniams.lt
Pavadinimas |