Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 06 03 /18:08

STT pareigūnų vizito sulaukė ir „Maxima“, paimti dokumentai

Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai antradienį apsilankė prekybos tinklo „Maxima“ būstinėje sostinės Naugarduko gatvėje, 15min patvirtino bendrovės atstovai. Tai atlikta kitą dieną po to, kai Lietuvos verslo konfederacijos vadovas Valdas Sutkus ir Lietuvos bankų asociacijos vadovas Mantas Zalatorius buvo sulaikyti.
Maxima
Maxima / Arno Strumilos / 15min nuotr.

„Atlikdami procesinius veiksmus, STT pareigūnai apsilankė mūsų įmonėje. Buvo paprašyta suteikti informaciją, susijusią su kelių metų senumo įvykiais. Su pareigūnais bendradarbiaujame ir suteikėme visą reikiamą informaciją“, – 15min komentavo Ernesta Dapkienė, „Maximos“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė.

Pirmas apie kratą pranešė portalas LRT.lt.

15min primena, kad Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) antradienį pranešė sulaikiusi Lietuvos verslo konfederacijos prezidentą Valdą Sutkų ir Lietuvos bankų asociacijos prezidentą M.Zalatorių.

E.Dapkienė, „Maximos“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė 15min sakė, kad Lietuvos verslo konfederacijos narė įmonė yra nuo 2000 metų.

„Šiai organizacijai narystės mokestį mokėjome kaip ir visi kiti nariai pagal nustatytas formules, veikėme skaidriai, laikydamiesi įstatų. Pastaruosius kelerius metus su Valdu Sutkumi, mūsų žiniomis, bendraujama nebuvo. Esant poreikiui, informacija buvo teikiama Lietuvos verslo konfederacijai, ne jos vadovui“, – 15min komentavo ji.

Kaip informavo STT, turimi duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad V.Sutkus, „vykdydamas savo pareigas konfederacijoje ir atstovaudamas jos narių bei kitų verslo subjektų interesams, pasinaudodamas savo užimamomis pareigomis, visuomenine padėtimi, pažintimis, ryšiais ar kita įtaka, galimai gaudavo neteisėtą piniginį atlygį už jo darytą poveikį priimant įvairius verslo subjektams svarbius teisės aktus“.

Tarp tokių įstatymų projektų STT mini 2019 metų pabaigoje svarstytą 2020 metų Lietuvos biudžeto įstatymų paketą, įstatymus dėl bankų turto ir pelno mokesčių.

STT užsiminė, kad su V.Sutkaus galimai neteisėta veikla gali būti susijęs ir M.Zalatorius – kreipdamasis į Verslo konfederacijos prezidentą, M.Zalatorius buvo įtrauktas į galimai nusikalstamą schemą.

PLAČIAU SKAITYKITE: V.Sutkaus ir M.Zalatoriaus byla. Įtakingus veikėjus klampina aistras Seime pernai kėlęs bankų mokestis

Antradienį po apklausos M.Zalatorius išleistas į laisvę. STT atstovė Renata Keblienė BNS antradienį teigė, kad M.Zalatoriui skirta kardomoji priemonė – pasižadėjimas neišvykti, taip pat nebendrauti su nustatytais asmenimis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas