Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konkurencijos taryba leido A.Rakausko įmonei įsigyti „PayRay Bank“

Konkurencijos taryba leido bendrovei „ERA Family Finance“ įsigyti 100 proc. įmonės „PayRay Bank“ akcijų ir perimti jos vienvaldę kontrolę, rašoma Konkurencijos tarybos pranešime spaudai.
„Kesko Senukai“ Latvijoje
„Kesko Senukai“ / Užsakovo nuotr.

Pranešimas apie ketinimą vykdyti koncentraciją gautas 2024 m. rugsėjo 26 d. Įvertinusi su sandoriu susijusias aplinkybes, Konkurencijos taryba konstatavo, kad dėl numatomos vykdyti koncentracijos nebus sukurta ar sustiprinta dominuojanti padėtis arba itin apribota konkurencija atitinkamose rinkose.

„ERA Family Finance“ yra šio sandorio įgyvendinimo tikslais įsteigta valdymo bendrovė. Su ja susijusios įmonės, tarp kurių ir „Kesko Senukai Lithuania“, parduoda statybų, namų apyvokos, sodininkystės, buitinės technikos ir kitas prekes bei maisto produktus, perka, parduoda, nuomoja nekilnojamąjį turtą, užsiima investicine ir kita veikla.

„PayRay Bank“ teikia finansines paslaugas smulkiam ir vidutiniam verslui. Lietuvoje įmonė teikia paskolų, faktoringo bei lizingo paslaugas, susijusi bendrovė Latvijoje – finansavimo paslaugas verslui.

Apie numatomą įvykdyti koncentraciją privaloma pranešti Konkurencijos tarybai ir gauti leidimą, jeigu koncentracijoje dalyvaujančių ūkio subjektų suminės bendrosios pajamos paskutiniais prieš koncentraciją metais yra didesnės negu 20 mln. Eur ir jeigu kiekvieno mažiausiai iš dviejų koncentracijoje dalyvaujančių ūkio subjektų bendrosios pajamos paskutiniais prieš koncentraciją metais yra didesnės negu 2 mln. Eur.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento