Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sukčiams kelio galimai neužkirtusiai el.pinigų įstaigai – dalinis veiklos apribojimas

Reaguodamas į skundus dėl UAB „epayblock“ klientų, Lietuvos bankas pradėjo šios elektroninių pinigų įstaigos patikrinimą dėl galimų pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos pažeidimų ir tyrimo laikotarpiu iš dalies apribojo jos veiklą, rašoma Lietuvos banko pranešime žiniasklaidai.
Elektroniniai pinigai
Elektroniniai pinigai / 123RF.com nuotr.

Pranešime rašoma, kad Lietuvos bankas gavo skundų ir kitos priežiūrai skirtos informacijos, kad dalis UAB „epayblock“ klientų jos paslaugomis galimai naudojasi sukčiavimo tikslais. Siekdamas užkirsti kelią galimiems nusižengimams, Lietuvos bankas kreipėsi į teismą ir, gavęs jo leidimą, pritaikė elektroninių pinigų įstaigai laikinus apribojimus teikti paslaugas juridiniams asmenims. Apie šį sprendimą savo klientus privalo asmeniškai informuoti pati įstaiga. Apribojimai bus taikomi iki Lietuvos banko vykdomo patikrinimo pabaigos.

Primenama, kad 2021 m. birželio mėn. pabaigoje Lietuvos bankas kreipėsi į visus mūsų šalyje veikiančius finansų rinkos dalyvius, įskaitant elektroninių pinigų ir mokėjimo įstaigas, įspėdamas apie per COVID-19 pandemiją išryškėjusias sukčiavimo tendencijas ir tipologijas bei ragindamas nepamiršti budrumo vertinant dalykinius santykius su klientais ir valdant pinigų plovimo riziką. Plačiau skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas