Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sukluskite „Ačiū“, „Rimi“ ir „Iki“ kortelių turėtojai: kad neprarastumėte sukauptų pinigų, turite tai žinoti

Gyventojai, turintys prekybos tinklų „Maxima“, „Iki“, „Rimi“ lojalumo korteles, apsipirkinėdami jose kaupia pinigus arba taškus. Vis dėlto pirkėjams reikėtų suskubti juos išnaudoti, nes laiku to nepadarius, pinigai ir taškai gali būti anuliuoti.
Nuolaidų kortelės
Kortelės / 15min.lt fotomontažas

Dažnas spėja tai padaryti laiku. Vis dėlto prekybos tinklų atstovai perspėja, kad turintiems lojalumo korteles reikėtų suskubti panaudoti sukauptus pinigus ar taškus. Tad svarbu žinoti, iki kada jie galioja.

Naudojasi beveik du milijonai pirkėjų

Dažnai prekybos tinklų lankytojai naudojasi lojalumo kortelėmis ir jų teikiamomis naudomis. Kiek tokių yra atskiruose prekybos tinkluose?

„Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė negali atskleisti, kiek lojalumo programos naudotojų turi, tačiau teigė, kad iš viso lojalumo programos naudomis pasinaudota 882542 kartus.

„Šiais metais apskritai turime atnaujintą visą lojalumo programą. Pirkėjai taupo ne tik naudodamiesi įprastomis nuolaidomis, bet ir žaisdami. Iššūkiuose dalyvaudami programos dalyviai renka taškus, kuriuos „Taškotekoje“ galės iškeisti į vertingus prizus – nuo bilietų į kiną iki televizoriaus“, – pasakojo V.Budrienė.

Prekybos tinklo „Maxima“ Komunikacijos ir korporatyvinių reikalų departamento vadovė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė 15min teigė, kad šiuo metu „Ačiū“ programos dalyvių, kurie turi fizinę „Ačiū“ kortelę ir „Maxima“ programėlę, yra arti 2 milijonų. Iš jų 700 tūkstančių naudojasi mobilia „Maximos“ programėle.

Pasak jos, ja besinaudojantys gauna specialių pasiūlymų, seka kainas.

„Pirkėjams savo mobiliajame telefone turint aplikaciją yra patogu greitai atsiskaityti už pirkinius, jeigu programėlė yra susieta su banko kortele. Mūsų klientai „Maximos“ programėlėje taip pat gali atsisakyti spausdinto pirkinių kvito. Nuskenavus savitarnos kasos ekrane matomą QR kodą, pirkinių kvitą savo klientams atsiunčiame elektroniniu paštu. „Maximos“ programėle besinaudojantys klientai itin vertina galimybę už priduotą tarą gautą sumą persivesti tiesiai į savo „Ačiū“ kortelę ir iškart juos naudoti kasdieniams pirkiniams“, – komentavo I.Trakimaitė-Šeškuvienė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė

„Rimi“ Ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė 15min teigė, kad šiuo metu tinklas turi beveik milijoną aktyvių lojalumo programos dalyvių.

Pasak jos, kaskart perkant pirkėjams sugrįždavo 1 proc. nuo pirkinių sumos „Mano Rimi“ pinigais, o nuo šio rudens, priklausomai nuo per mėnesį išleistos sumos, pirkėjai gali susigrąžinti net iki 2,5 proc. „Mano Rimi“ pinigais.

Anot E.Krasauskienės, šių kortelių turėtojai gauna specialių pasiūlymų, gimtadienio nuolaidų, taip pat specialių nuolaidų sulaukia senjorai ir auginantys vaikus iki 16 metų. Be to, lojaliems pirkėjams suteikiamos partnerių – degalinių, sporto klubų, vaistinių ir kt. – nuolaidos.

„Dabar pirkėjus kviečiame iki pat Kalėdų kasdien pasitikrinti ir pasinaudoti vis kitu advento kalendoriaus pasiūlymu. „Mano apdovanojimų“ žaidimai – vėlgi papildomos naudos kaip, kad prekė už 1 centą arba nuolaida“, – teigė E.Krasauskienė.

Nepanaudojami taškai/pinigai anuliuojami

Turintys šias korteles vartotojai turi laiku išnaudoti surinktus taškus ar pinigus.

Pasak V.Budrienės, lojalumo programos dalyviai, pasak jos, per kalendorinius metus kaupia IKI taškus, kurie galioja iki kitų metų paskutinės sausio mėnesio dienos (pavyzdžiui, per 2023 metus sukaupti IKI taškai galioja iki 2024 m. sausio 31 d.).

„Per nustatytą galiojimo laiką nepanaudoti IKI taškai anuliuojami ir dalyviui nekompensuojami“, – paaiškino V.Budrienė.

Asmeninio archyvo nuotrauka/Vaida Budrienė, „Iki“ komunikacijos vadovė
Asmeninio archyvo nuotrauka/Vaida Budrienė, „Iki“ komunikacijos vadovė

E.Krasauskienė pasakojo, „Mano Rimi“ pinigai galioja vienerius metus nuo tada, kada jie buvo uždirbti. Tarkime, jei pinigus pirkėjas uždirbo liepos mėnesį, jie galios iki kitų metų liepos mėnesio, jei uždirbo gruodį – jie galios iki kitų metų gruodžio. Taigi, pasak E.Krasauskienės, sistema veikia lanksčiai ir pinigai visada galioja metus laiko, nesvarbu, kada jie buvo gauti, pirkėjai nėra apribojami su specialia data, iki kada juos galima būtų panaudoti.

Anot I.Trakimaitės-Šeškuvienės, per kalendorinius metus sukaupti „Maximos“ pinigai galioja iki kitų metų paskutinės vasario mėnesio dienos.

„Per nustatytą galiojimo laiką nepanaudoti „Maximos“ pinigai yra anuliuojami. Didžioji dalis mūsų pirkėjų išnaudoja tuos pinigus iki metų galo. Likusi dalis klientų po priminimo kasose, kvite ar programėlėje pirmaisiais metų mėnesiais suskumba sukauptus „Maximos“ pinigus išleisti greičiau“, – aiškino I.Trakimaitė-Šeškuvienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas