„Van Dumpling“
Viena pirmųjų koronaviruso aukų šiais metais buvo vos prieš pusantrų metų sostinėje, V.Šopeno gatvėje, atidaryta koldūninė „Van Dumpling.“ Apie atsisveikinimą su klientais įstaiga pranešė kovo 2 dieną.
Koldūninę valdančios įmonės direktorius Michailas Pletnevas tuo metu 15min pasakojo, kad iš pradžių verslas sekėsi neblogai, tačiau dėl reikalingų investicijų veikla dar nebuvo pelninga. O tuomet smogė pirmasis karantinas.
Pasak M.Pletnevo, apyvarta įmonėje stipriai krito, tačiau pavykus išbūti per pirmąjį karantiną, koldūninė atidarė antrą kavinę Vilniaus centre. Tačiau įmonę smaugė, anot jo, itin didelis nuomos mokestis, o spalį pradėjus itin sparčiai augti susirgimų koronavirusu skaičiui, klientų ir vėl stipriai sumažėjo.
M.Pletnevas tvirtino, kad bandė kapanotis pristatydamas maistą į namus ar tiesiog prekiaudamas šaldyta produkcija, bet tokios alternatyvos vis tiek varė įmonę „į minusą“.
Tuo metu jis kritikavo ir valstybės teiktą paramą – anot M.Pletnevo, ji veikė neefektyviai, vėluodavo, o nuomos kompensacijos, kuri būtų itin pravertusi, gauti nepavyko.
„Boff“
Balandį didkepsnių restoranas „Boff“ paskelbė po 8-erių veiklos metų darantis pauzę. Restoranas savo feisbuko paskyroje neslėpė, kad metai buvo sunkūs ne tik „Boff“, bet ir visai restoranų ir svetingumo industrijai.
„Restoranas buvo uždarytas daugiau nei 7 mėnesius ir tai buvo tikrai liūdnas laikotarpis“, – nurodė restorano atstovai.