Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sunkūs metai maitinimo verslui – kokių pamėgtų restoranų ir barų netekome šiemet?

Maitinimo sektoriui šie metai nebuvo lengvi – dar 2020 metais prasidėję sunkumai dėl pandemijos persikėlė ir į 2021-uosius, tad ne vieną klientų pamėgtą vietą teko uždaryti. Dalies užsidariusių vietų vadovai į ateitį žvelgia optimistiškai ir tikisi kada nors vėl atsidaryti, tik jau kitose vietose. Yra ir tokių, kurie uždarymų su pandemija nesieja. 15min apžvelgia, kokių garsių kavinių, restoranų ir užkandinių netekome 2021 metais Vilniuje ir Kaune.
Kavinėse pradėjo veikti galimybių pasas
Restorane / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Van Dumpling“

Viena pirmųjų koronaviruso aukų šiais metais buvo vos prieš pusantrų metų sostinėje, V.Šopeno gatvėje, atidaryta koldūninė „Van Dumpling.“ Apie atsisveikinimą su klientais įstaiga pranešė kovo 2 dieną.

Koldūninę valdančios įmonės direktorius Michailas Pletnevas tuo metu 15min pasakojo, kad iš pradžių verslas sekėsi neblogai, tačiau dėl reikalingų investicijų veikla dar nebuvo pelninga. O tuomet smogė pirmasis karantinas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Van Dumpling“ restoranas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Van Dumpling“ restoranas

Pasak M.Pletnevo, apyvarta įmonėje stipriai krito, tačiau pavykus išbūti per pirmąjį karantiną, koldūninė atidarė antrą kavinę Vilniaus centre. Tačiau įmonę smaugė, anot jo, itin didelis nuomos mokestis, o spalį pradėjus itin sparčiai augti susirgimų koronavirusu skaičiui, klientų ir vėl stipriai sumažėjo.

M.Pletnevas tvirtino, kad bandė kapanotis pristatydamas maistą į namus ar tiesiog prekiaudamas šaldyta produkcija, bet tokios alternatyvos vis tiek varė įmonę „į minusą“.

Tuo metu jis kritikavo ir valstybės teiktą paramą – anot M.Pletnevo, ji veikė neefektyviai, vėluodavo, o nuomos kompensacijos, kuri būtų itin pravertusi, gauti nepavyko.

„Boff“

Balandį didkepsnių restoranas „Boff“ paskelbė po 8-erių veiklos metų darantis pauzę. Restoranas savo feisbuko paskyroje neslėpė, kad metai buvo sunkūs ne tik „Boff“, bet ir visai restoranų ir svetingumo industrijai.

G.G Photography – Gediminas Gražio nuotr./Didkepsnių restoranas „Böff“
G.G Photography – Gediminas Gražio nuotr./Didkepsnių restoranas „Böff“

„Restoranas buvo uždarytas daugiau nei 7 mėnesius ir tai buvo tikrai liūdnas laikotarpis“, – nurodė restorano atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas