Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Suomijos UPM leista įsigyti Vokietijos AMC

Suomijos miškininkystės bendrovei „UPM-Kymmene“ leista įsigyti Vokietijos lipnių etikečių ir kanceliarinių produktų gamybos ir prekybos bendrovę „AMC AG Advanced Methods of Coating“.
Paskola
Paskola / 123RF.com nuotr.

Leidimas suteiktas, nes dėl sandorio nebus sukurta ar sustiprinta dominuojanti padėtis rinkoje, penktadienį pranešė Konkurencijos taryba.

Įsigijusi 100 proc. Vokietijos įmonės akcijų, Suomijos įmonė taip pat netiesiogiai perims bendrovių „Inter Sign“, „Serpri“ Ispanijoje, „Print Inform Japan“ Japonijoje bei „ITRACO International Trading + Consulting“ Vokietijoje kontrolę.

UPM anksčiau skelbė, kad sandorį planuoja užbaigti trečiąjį šių metų ketvirtį, jo vertė neatskleidžiama.

Sandorio šalys Lietuvoje registruotų įmonių neturi, tačiau čia jos gauna pajamų, viršijančių numatytus pajamų kriterijus, todėl sandoriui buvo reikalingas Konkurencijos tarybos leidimas.

Anot tarybos, „UPM-Kymmene“ siūlo perdirbamus produktus, pagamintus iš atsinaujinančių žaliavų.

„AMC AG Advanced Methods of Coating“ kartu su antrinėmis bendrovėmis turi tris padalinius: „Intercoat“ padalinys užsiima lipnių etikečių padengimo gamyba ir grafika, o „Global Notes“ ir „Print Inform“ padaliniai prekiauja lipniais kanceliariniais produktais.

„Serpri“ užsiima produktų pardavimu Ispanijoje ir Portugalijoje, o „Print Inform Japan“ – Japonijoje. „Inter Sign“ veiklos nevykdo, o „ITRACO International Trading + Consulting“ užsiima prekyba, teikia techninės priežiūros ir konsultacines paslaugas Baltijos ir Nepriklausomų valstybių sandraugos šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas