Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Susipažinkite su „M-TAC“ – V.Zelenskio vilkimų megztinių ir marškinėlių gamintoja, kuri pradėjo prekiauti šratasvydžio ginklais

Dar gerokai prieš tai, kai Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis Rusijos karo Ukrainoje metu ėmė dėvėti alyvuogių žalios spalvos megztinius, jų gamintojas M-TAC savo šalyje prekiavo karine apranga ir taktine įranga, rašo businessinsider.com.
Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / AFP/ „Scanpix“ nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis vilki M-TAC drabužius Rusijos karo Ukrainoje metu.
  • 2005 m. pradėjusi prekiauti šratasvydžio ginklais ir aksesuarais, 2014 m. M-TAC pradėjo kurti drabužių prekės ženklą.
  • Anksčiau „M-TAC“ vadybininkas „Insider“ sakė, kad V.Zelenskio alyvuogių žalios spalvos vilnonių drabužių nebėra sandėlyje.

Kaip rašoma bendrovės interneto svetainėje, M-TAC buvo sukurta 2005 m., tais pačiais metais atidarė pirmąją parduotuvę Ukrainoje, kurioje prekiavo šratasvydžio ginklais ir aksesuarais. Tik 2014 m., per Oranžinę revoliuciją, per kurią ukrainiečiai nušalino buvusį prezidentą Viktorą Janukovyčių, bendrovė pradėjo prekiauti taktine apranga ir įranga.

„Gimę revoliucijoje – užgrūdinti kare“ – toks yra bendrovės šūkis.

Bendrovės interneto svetainėje nurodoma, kad „M-TAC“ turi daugiau kaip 50 tiekėjų 15 pasaulio šalių. Daugiausia dėmesio ji skiria aprangos ir ekipuotės Ukrainos kariuomenei gamybai nuo tada, kai 2021 m. vasario mėn. į šalį įsiveržė Rusija. M-TAC turi gamybines patalpas Ukrainos sostinėje Kyjive ir Lvivo mieste.

Į „Insider“ prašymą pateikti komentarą „M-TAC“ iš karto neatsakė.

„Mūsų gamyba veikė be pertraukos 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę, o pagaminta įranga buvo nedelsiant perduota fronte esantiems kariams, – rašoma „M-TAC“ interneto svetainėje. – Šiandien Ukrainos kariuomenė pasitiki M-TAC prekės ženklu ir renkasi mūsų gaminius, nes patikimumas yra mūsų prioritetas. M-TAC prekės ženklo drabužius dėvi ir kariai tranšėjose, ir valstybės vadovai.“

V.Zelenskis išpopuliarino šią aprangą karo Ukrainoje metu, viešai rodydamasis dėvėjo šio prekės ženklo flisinius megztinius ir marškinėlius. Visai neseniai, trečiadienį, sakydamas kalbą Jungtinių Valstijų Kongrese, jis vilkėjo vieną iš „M-TAC“ megztinių su kaklu ir pirmą kartą nuo praėjusių metų pradžios, kai prasidėjo karas, viešai pasirodė už Ukrainos ribų.

„AP“/„Scanpix“/Volodymyras Zelenskis kreipiasi į JAV Kongresą
„AP“/„Scanpix“/Volodymyras Zelenskis kreipiasi į JAV Kongresą

Žmonės visame pasaulyje norėjo imituoti V.Zelenskio išvaizdą. Gegužės 5 d. Ukrainos ambasados Londone surengtame labdaros aukcione vienas iš V.Zelenskio pasirašytų M-TAC švarkų buvo parduotas už 90 000 svarų sterlingų, arba apie 110 000 JAV dolerių.

Nuo tada, kai Rusija pirmą kartą įsiveržė į Ukrainą, M-TAC pastebėjo, kad V.Zelenskio vilnonės striukės paklausa labai išaugo, anksčiau „Insider“ sakė bendrovės JAV operacijų vadovas ukrainietis Tarasas Rudnytskis. Prasidėjus karui, striukės atsargos greitai baigėsi, nes bendrovė daugiausia dėmesio skyrė tik drabužių Ukrainos kariuomenei gamybai.

„Tikimės kada nors papildyti jos atsargas, galbūt po mūsų pergalės“, – gegužę „Insider“ sakė T. Rudnytskis, jis pridūrė, kad dėl karo veiksmų buvo sunku tęsti bet kokią gamybą – „Dabar tai neįmanoma.“

M-TAC drabužiais prekiauja savo interneto svetainėje, bendrovė taip pat prekiauja „Amazon“. Be džemperių ir striukių, įmonė, be kita ko, parduoda kuprines, batus ir peilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas