Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Susisiekimo ministerija pradeda rengti aviacijos vystymo gaires iki 2030-ųjų

Susisiekimo ministerija su socialiniais partneriais pradeda rengti aviacijos vystymo gaires iki 2030-ųjų, skirtas numatyti aviacijos viziją ir pagrindines jos vystymo kryptis artimiausią dešimtmetį.
Lėktuvas
Lėktuvas / „Scanpix“ nuotr.

Šių gairių vystymo tikslas yra užtikrinti, kad šalies aviacijos sektorius būtų vystomas kryptingai ir stabiliai, nepriklausomai nuo politinių pokyčių, teigiama ministerijos pranešime.

„Pagal savo potencialą Lietuvos aviacija iš tiesų dar per mažai prisideda prie šalies BVP, ir aviacijos strategija yra vienas iš būdų numatyti, kaip bendromis valstybės ir verslo pastangomis tai pasiekti“, – pranešime sakė susisiekimo viceministras Julius Skačkauskas.

Planuojama įvertinti Lietuvos pasiekiamumą oro transportu, skrydžių krypčių skaičių ir intensyvumą. Anot ministerijos, tai svarbu ne tik keleiviams, bet ir krovinių gabenimui.

„Turėdami oro uostus su infrastruktūra ir lėktuvų takais, pritaikytais didžiausiems krovininiams orlaiviams, turime galimybę parodyti iniciatyvą ir aviacijos srityje tapti tarptautiniu krovinių paskirstymo centru“, – sakė J.Skačkauskas.

Pasak jo, kitas svarbus aspektas yra aplinkai draugiška aviacijos plėtra – anot jo, rengiantis jau šiemet atidaryti pirmąsias vandenilio degalines sunkiajam kelių transportui, ši technologija turėtų ateiti ir į aviaciją.

Aviacijos vystymo gaires iki 2030-ųjų ministerija kartu su socialiniais partneriais planuoja parengti iki metų pabaigos.

Darbo grupėje kartu su ministerijos bei jai pavaldžių įmonių specialistais dirbs aviacijos asociacijų ir Karinių oro pajėgų atstovai, taip pat Ekonomikos ir inovacijų ministerijos bei „Investuok Lietuvoje“ atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas