Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sustiprintas „Swedbank“ veiklos Baltijos šalyse valdymas

„Swedbank“ įgyvendino šių metų pradžioje paskelbtą banko veiklos Baltijos šalyse valdymo pakeitimą. Š.m. spalio 1 d. kontroliuojančioji bendrovė „Swedbank Baltic AS“ tampa dukterinių bankų, veikiančių Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje, savininke. Tokiu būdu „Swedbank“ įformina dabartinį veiklos modelį, tuo pačiu padidindamas Baltijos bankininkystės vadovų komandos atskaitomybę ir atsakomybę, rašoma „Swedbank“ pranešime žiniasklaidai.
„Swedbank“
„Swedbank“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Patvirtinus Europos centriniam bankui ir atitinkamoms priežiūros institucijoms, dukterinių bankų Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje savininku tampa holdingo bendrovė „Swedbank Baltic AS“, kuri visiškai priklauso Švedijoje registruotam bankui Swedbank AB.

Naujosios bendrovės „Swedbank Baltic AS“ tarybos pirmininkas yra „Swedbank“ prezidentas ir generalinis direktorius Jensas Henrikssonas, o bendrovės generalinio direktoriaus pareigas eina „Swedbank“ Baltijos šalių bankininkystės vadovas Jonas Lidefeltas.

Ši holdingo bendrovė su jai priklausančiais bankais sudarys grupę, veikiančią ES Bendrojo priežiūros mechanizmo (angl. Single Supervisory Mechanism) reglamentavimo srityje, ir greta Baltijos šalyse veikiančių bankų atstovaus „Swedbank“ grupę santykiuose su atitinkamomis priežiūros institucijomis.

Šie valdymo pakeitimai neturės jokios įtakos „Swedbank“ klientams. „Swedbank“ yra pirmaujantis bankas Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje, turintis 6 000 darbuotojų ir aptarnaujantis daugiau nei 3 mln. gyventojų ir 280 tūkst. įmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas