Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sustoję turistų srautai nusmukdė „Hilton“ pardavimus antrąjį ketvirtį

„Hilton“ viešbučių grupė antrąjį šių metų ketvirtį prarado 432 mln. JAV dolerių, visgi svečių skaičius ėmė augti vėl atnaujinus veiklą ir visame pasaulyje pradėjus švelninti ribojančiąsias priemones, įvestas kilus COVID-19 pandemijai.
Hilton viešbutis Vilniuje
Hilton viešbutis Vilniuje / „Apex Alliance“ nuotr.

Viešbučių kambarių užimtumo lygis balandžio–birželio mėnesiais išaugo 20 procentinių punktų Jungtinėse Valstijose ir 15 procentinių punktų Azijoje.

Pasak turistų apgyvendinimo duomenų ir konsultacijų bendrovės STR, turizmas pakrantės miestuose, tokiuose pakrantės kaip Norfolkas Virdžinijos valstijoje, atsigauna greičiau nei tokiuose miestuose kaip Niujorkas ir Sietlas.

Balandžio–birželio mėnesiais „Hilton“ viešbučiuose vidutinis kambarių užimtumas siekė 22 proc. ir buvo 56 proc. mažesnis mažiau nei tuo pačiu laikotarpiu prieš metus.

Aukščiausias užimtumo lygis fiksuotas Azijoje – 29 proc., žemiausias Europoje – 7 procentai. Vidutinis užimtumo lygis JAV buvo 24 procentai.

„Birželį tinklas pranešė apie 2 100 darbuotojų atleidimą – beveik 22 proc. įmonės darbuotojų, ir pratęsė anksčiau paskelbtus laikinus atleidimus bei darbo užmokesčio sumažinimą 90 dienų.

Tuo tarpu pakoreguotas 61 cento vienai akcijai nuostolis buvo kur kas blogesnis nei prognozavo „FactSet“ apklausti Volstryto analitikai, kalbėję apie 31 cento akcijai nuostolius.

Balandžio–birželio mėnesiais „Hilton“ pajamos sumenko 77 proc. ir sudarė 564 mln. JAV dolerių. Analitikai prognozavo, kad pardavimai sieks 819 mln. JAV dolerių. Vidutinės pajamos, gaunamos iš vieno kambario nuomos, nukrito 81 proc. iki 21,67 JAV dolerio.

Viešbučių pramonė atsidūrė tarp labiausiai nuo koronaviruso pandemijos nukentėjusių pramonės šakų.

„Hilton“ generalinis direktorius Christopheris Nassetta teigė, kad tai buvo pirmas kartas per 101 metų „Hilton“ istoriją, kai krizė privertė sustabdyti pasaulines keliones.

Pasak grupės, liepos 31 dienos duomenimis, 96 proc. iš jos 6 100 viešbučių visame pasaulyje vykdė veiklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas