Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Švedijos elektromobilių gamintoja „Polestar“ paskelbė apie IPO planus

Elektromobilių gamintoja „Polestar“, valdoma Švedijos „Volvo Cars“ ir pastarosios savininkės, Kinijos bendrovės „Geely“, pirmadienį pranešė planuojanti debiutuoti Niujorko vertybinių popierių biržoje „Nasdaq“ ir tikisi pritraukti 20 mlrd. mlrd. JAV dolerių (17 mlrd. eurų).
„Polestar Precept“
„Polestar Precept“ / Gamintojo nuotr.

„Polestar“, laikoma „Tesla“ konkurentė Europoje, savo pareiškime teigė, jog per pirminį viešą akcijų siūlymą (IPO) surinktos lėšos bus panaudotos „finansuoti dideles investicijas į produktų, veiklos ir rinkų plėtrą, siekiant greitai sukurti pirmaujančią įmonę augančios pasaulinės aukščiausios kokybės elektromobilių rinkos fone“.

Nors „Polestar“ nuo pat sukūrimo 2017 metais tėra sukūrusi tik du modelius, minėtas vertinimas reikštų, kad švedų prekių ženklas nusileistų tik „Nissan“, aplenkdamas „Renault“ ir „Subaru“.

„Tesla“ savo ruožtu yra brangiausiai vertinama automobilių gamintoja pasaulyje – jos rinkos kapitalizacija viršija 750 mlrd. JAV dolerių.

IPO bus surengtas sujungiant „Polestar“ su specialios paskirties įsigijimo bendrove (SPAC) „Gores Guggenheim“, kurią įsteigė JAV investicinės įmonės „The Gores Group“ ir „Guggenheim Capital“.

Tikimasi, kad sandoris bus baigtas 2022 metų pirmoje pusėje.

Naujai įkurta bendrovė vadinsis „Polestar Automotive Holding UK Limited“.

Prieš ketverius metus „Volvo“ ir „Geely“ įkurta „Polestar“ 2020-aisiais pardavė vos 10 tūkst. transporto priemonių, tačiau siekia sparčiai plėstis ir planuoja iki 2025 metų pasiekti metinį 290 tūkst. transporto priemonių pardavimo lygį.

Šiuo metu automobilių gamintoja parduoda modelį „Polestar 2“, o kitais metais planuoja išleisti „Polestar 3“ ir tikisi, kad iki 2023 metų modelis bus pristatytas 30-yje šalių.

20 mlrd. JAV dolerių vertės įvertinimas būtų trigubai didesnis nei tikslinės pajamos 2023 metais ir pusantro karto didesnis nei tikslinės pajamos 2024-aisiais.

Bendrovė kartu su akumuliatorių gamintoja „Northvolt“ laikomos etaloninėmis gamintojomis Švedijos elektromobilių sektoriuje.

Be „Volvo“ ir „Geely“, tarp bendrovės akcininkai yra ir JAV kino žvaigždė Leonardo DiCaprio (Leonardas Dikaprijus).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas