Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Švedų dienraštis: „Ikea“ ir toliau perka rusišką medieną, nepaisant pažado to nedaryti

„Ikea“ ir toliau gavo medieną iš Rusijos po to, kai viešai pažadėjo nutraukti prekybą su šia šalimi dėl karo Ukrainoje, antradienį pranešė Švedijos laikraštis „Aftonbladet“, cituodamas „Ikea“ pirkimų vadovų vidinį susirašinėjimą elektroniniu paštu.
Karantino sušvelnimumų sulaukusios parduotuvės
Karantino sušvelnimumų sulaukusios parduotuvės / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 3 Rusija IKEA Mediena

Kovo pradžioje Švedijos baldų prekybos mažmenininkė pranešė, kad stabdo veiklą Rusijoje ir Baltarusijoje, įskaitant visą eksportą ir importą su šiomis šalimis.

Kaip rašo Švedijos bulvarinis laikraštis „Aftonbladet“, kovo 3 d. – praėjus savaitei po invazijos į Ukrainą – „Ikea“ pareiškė, kad nutraukė verslo santykius su Vladimiro Putino Rusija. Kompanijos parduotuvės buvo uždarytos, o bendrovė paskelbė nebepirksianti rusiškų medienos ruošinių ir čia pagamintų baldų. „Tai reiškia, kad „Inter Ikea Group“ stabdo visą eksportą ir importą į Rusiją ir Baltarusiją ir iš jų“, – rašė bendrovė savo interneto svetainėje.

Vis dėlto „Aftonbladet“ skelbia, kad dalis prekybos su Rusija slaptai vyko pastaruosius pora mėnesių. Dienraštis skelbia gavęs „Ikea“ laiškus tiekėjams, kuriuose sakoma, kad medienos importą iš Rusijos planuojama sumažinti 85 proc., lyginant su 2021 m. balandžiu.

Be to, atskiriems bendrovės baldų tiekėjams nėra nustatyta konkrečių medienos kiekio reikalavimų.

„Ikea“ taip pat tikisi, kad visi tiekėjai ir toliau mažins savo priklausomybę nuo rusiškos medienos žaliavos“, – esą teigiama laiške.

„Aftonbladet“ žurnalistai tvirtina taip pat perskaitę ir vidiniam susirašinėjimui skirtą laišką, datuotą kovo 25 d., kuriame „Ikea“ patvirtina, kad prekyba mediena su Rusija tęsiama nepaisant karo.

Iš „Aftonbladet“ perskaityto „Ikea“ pirkimų vadovų susirašinėjimo elektroniniu paštu matyti, kad tam tikromis sąlygomis, pavyzdžiui, „Ikea“ patvirtintomis apimtimis, tiekėjai gali pirkti tiek pat rusiškos medienos, kiek ir 2021 metais. Anot laikraščio, šis sprendimas sukėlė prieštaringus jausmus „Ikea“ pirkimų departamente.

„Keistas ir visai negeras jausmas, kad mes palaikome Putiną nenutraukdami šios prekybos“, vieną iš bendrovės darbuotojų cituoja švedų laikraštis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas