Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šventiniu laikotarpiu atliekas veš įprastu grafiku: turi svarbų prašymą gyventojams

Šventiniu laikotarpiu atliekų kiekiai išauga kone dvigubai, tad tvarkingai sutalpinti jas į konteinerius – nemenkas iššūkis, ypač jei jos nerūšiuojamos. Aplinkotvarkos bendrovė „Ecoservice“ atliekų išvežimą šventiniu laikotarpiu vykdys įprastu grafiku, tačiau gyventojams primena, jog tai, ar kiemai ir aplinka bus tvarkinga, priklauso ir nuo jų: net ir labai skubant svarbu neužstatyti privažiavimų prie konteinerių, o atliekas, prieš jas išmetant, tinkamai surūšiuoti, rašoma pranešime spaudai.
Žygimantas Gedvila/BNS nuotr. Atliekų rūšiavimo konteineriai
Žygimantas Gedvila/BNS nuotr. Atliekų rūšiavimo konteineriai

Atliekų prikaupia gerokai daugiau

„Švenčių dienomis atliekų prikaupiama gerokai daugiau nei įprastai, todėl konteinerių aptarnavimas vyksta nenutrūkstamai, kaip numatyta grafikuose. Konteineriai bus aptarnaujami ir šventinėmis dienomis: per Kūčias, Kalėdas ir Naujuosius metus.

Nors šventinėmis dienomis daugiausia dėmesio skiriame artimųjų lankymui ir laikui kartu, individualiųjų namų savininkai turėtų nepamiršti numatytomis dienomis prie gatvių išstumti konteinerių, kad darbuotojai galėtų atliekas išvežti“, – komentavo aplinkotvarkos bendrovės „Ecoservice“ tvarumo vadovas Linas Černiauskas.

Nors konteineriai bus aptarnaujami įprastu grafiku, šventiniu laikotarpiu jie pripildomi kur kas greičiau, todėl, atkreipė dėmesį pašnekovas, labai svarbu pasirūpinti tinkamu atliekų rūšiavimu. Plastiko pakuotės, dovanų dėžutės ar tetrapakai užima daug vietos, tad prieš išmetant svarbu juos išardyti, išlankstyti ir gerai suspausti. Daugelį pakuočių nuo maisto produktų, žaislų ir kitų daiktų galima perdirbti, todėl labai svarbu, kad jos atsidurtų ne mišrių atliekų, bet rūšiavimo konteineriuose.

Pašnekovas primena ir dar vieną taisyklę: atliekų maišelių negalima palikti šalia konteinerių, nes jie ne tik atrodo neestetiškai, atliekas po kiemus ištampo paukščiai ir gyvūnai, jos gali prišalti prie žemės, tada sunkiau išjudinti ir pačius konteinerius.

Prašo neužstatyti konteinerių

Gyventojai šventiniu laikotarpiu dažnai lanko artimuosius ir draugus, todėl daugiabučių kiemuose sunkiai telpa automobiliai, o kartais atvykę svečiai nepastebėję užstato atliekų konteinerius.

„Prašome gyventojų statant automobilį atkreipti dėmesį, ar jis netrukdys aptarnauti konteinerių – tai leis laiku išvežti per šventes susikaupusias atliekas, o kiemai išliks tvarkingi. Siauruose daugiabučių kiemuose didelėms šiukšliavežėms sudėtinga manevruoti, tad svarbus gali būti kiekvienas milimetras“, – kalbėjo L.Černiauskas.

​​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas