Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Sweco Lietuva“ projektuos nuolatinę logistikos ir palaikymo zoną Rukloje

NATO paramos ir pirkimų agentūros organizuotą konkursą dėl nuolatinės logistikos ir palaikymo zonos Rukloje, Jonavos rajone, projektavimo paslaugų laimėjo Švedijos kapitalo inžinerinių konsultacijų įmonė „Sweco Lietuva“, pranešė bendrovė.
Rukla
Rukla / Alfredo Pliadžio nuotr.

Infrastruktūra bus skirta Lietuvoje dislokuotai NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės technikai ir įrangai, remontui ir sandėliavimui.

„Sweco Lietuva“ rengs techninį projektą su statybos leidimu, apsirūpinimo elektros energija galimybių studiją ir aplinkosauginę studiją.

Bendrovės teigimu, projektavimo darbai susiję su NATO pajėgų buvimo Baltijos šalyse stiprinimu. Šiuo metu laikinoji logistikos ir palaikymo zona yra Rukloje, ji čia veiks, kol bus įgyvendintas projektas.

„Sweco Lietuva“ projekto vadovas Liudas Zalunskis teigė, kad projektavimo darbai pradėti.

„Darbai jau pradėti. Teritorijoje planuojama logistikos bazė, seniau ten buvo kuro pilstymo stotis. Bus administracinių patalpų, kad personalas galėtų bazuotis, o didžioji dalis pastatų bus skirta karinei technikai sandėliuoti, saugoti, detalėms, remontui, aptarnavimui, bus ir pavojingų zonų, šaudmenų sandėliavimas ir panašūs dalykai“, – BNS sakė L.Zalunskis.

Jis neatskleidė, kokia sutarties vertė.

Techninį projektą „Sweco“ žada baigti šių metų lapkričio mėnesį.

Krašto apsaugos viceministras Giedrimas Jeglinskas teigė, kad didėjant NATO šalių gynybos biudžetams, tuo gali pasinaudoti verslas.

„NATO paramos ir pirkimų agentūros (NSPA) metinė apyvarta yra apie 3 mlrd. eurų ir ji didėja kasmet. Šios agentūros atliekami pirkimai gana dažnai yra konsoliduoti, kai užsakoma iš kelių tiekėjų skirtingose šalyse su galimybe pratęsti sutartį keliems metams ar atsiradus papildomam poreikiui, tad esame suinteresuoti, kad Lietuvos įmonės kuo aktyviau dalyvautų NSPA pirkimuose“, – Krašto apsaugos ministerijos (KAM) pranešime teigė G.Jeglinskas.

Už projekto įgyvendinimą ir sutarčių valdymą atsakinga NSPA, projektavimą, statybos darbus koordinuoja Vokietijos gynybos ir Lietuvos krašto apsaugos ministerijos.

Planuojamas projektuojamų statinių plotas – apie 105 tūkst. kvadratinių metrų. Numatoma, kad naujojoje nuolatinės logistikos ir palaikymo zonoje dirbs apie 500 žmonių, o naujai įrengta infrastruktūra bus eksploatuojama ne mažiau kaip dešimt metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas