Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Swedbank“ grupė stiprina veiklos Baltijos šalyse valdymą

Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje veikiančių „Swedbank“ grupės bankų akcijas valdys nauja banko antrinė įmonė Baltijos šalyse.
„Swedbank“
„Swedbank“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tokiu būdu „Swedbank“ įformins dabartinį veiklos modelį, padidindamas Baltijos bankininkystės vadovų komandos atskaitomybę ir atsakomybę. Tai užtikrins, kad vietos bankai taps stipresni, pranešė bankas.

„Swedbank“ grupės vadovas Jensas Henrikssonas sako, kad 2020 metų pradžioje bankas pradėjo tobulinti vidaus valdymo modelį pagal priežiūros institucijų rekomendacijas ir geriausią bankų praktiką.

„Siekiame turėti paprastą ir skaidrią atsakomybės ir sprendimų priėmimo struktūrą, kuri padės įgyvendinti banko ilgalaikę strategiją visose keturiose „Swedbank“ namų rinkose - Estijoje, Latvijoje, Lietuvoje ir Švedijoje “, − sakė jis.

Holdingo generalinio direktoriaus pareigas eis „Swedbank“ Baltijos bankininkystės vadovas Jonas Lidefeltas. Jis taip pat bus bankų Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje stebėtojų tarybų pirmininkas.

„Naujoji bendrovė toliau plėtos bankų Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje klientų − daugelio namų ūkių ir verslo įmonių − bankininkystės patirtį, o visose namų rinkose veikiantys dukteriniai bankai ir toliau turės stiprų vietinį identitetą“, − pranešime sakė jis.

Naujoji holdingo bendrovė bus įregistruota Latvijoje, ir joje dirbs darbuotojai iš visų banko rinkų. Planuojama, kad ji veiklą pradės šių metų viduryje, kai bus gauti priežiūros institucijų leidimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas