Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Ta pati suknelė ant kitos panelės: „Lukoil“ ir „Statoil“ pavadinimai paslepia tikruosius šeimininkus

Naujus šeimininkus radusios „Lukoil“ degalinės Lietuvoje dar penkerius metus galės vadintis šiuo vardu. Senosios šeimininkės vardą nešioja ir „Statoil“, nors tokio net logotipo jau seniai nelikę.
„Statoil“ degalinė
„Statoil“ degalinė / „Statoil“ nuotr.

Rusų koncernas „Lukoil“ pranešė parduodantis 230 degalinių tinklą Lietuvoje, Latvijoje ir Lenkijoje Austrijos įmonei  „Amic Energy Management“.

„Amic Energy“ vykdomasis direktorius Guenteris Maieris pranešime spaudai sakė, kad degalinių tinklai Lietuvoje ir Lenkijoje naudos „Lukoil“ vardą dar penkerius metus, tačiau bendrovė svarsto apie galimybę jas pervadinti į „Amic Energy“.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./„Lukoil“ T.Masiulio g.
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./„Lukoil“ T.Masiulio g.

Ukrainoje „Amic Energy“ pervadinti degalinių nedelsė. Dėl Rusijos pradėto karo Ukrainoje prieš „Lukoil“ veiklą nuolatos protestavo ukrainiečiai, ragindami neremti rusiško kapitalo įmonių.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kas slypi už „Lukoil“ degalines perkančios „Amic Energy“?

Pernai pavasarį, kai oficialiai baigtas sandoris dėl pardavimo, raudonos „Lukoil“ degalinės Ukrainoje viena po kitos nusidažė žalia ir balta spalvomis, pakeitė vardą į „Amic“.

„Amic Energy“ nuotr./„Amic Energy“
„Amic Energy“ nuotr./„Amic Energy“

Rusijos „Lukoil“ prezidentas Vagitas Alekperovas praėjusių metų pabaigoje teigė, kad „Lukoil“ degalinių tinklas Latvijoje ir Lietuvoje yra parduodamas dėl, pasak jo, antirusiškų nuotaikų Lietuvoje ir Latvijoje. 

Todėl tikėtina, kad ir „Lukoil“ Lietuvoje rūbą pakeis greičiau nei penkerius metus.

Ne savo šeimininkės vardu Lietuvoje prisistato ir „Statoil“ degalinės. „Statoil Fuel & Retail“ norvegų koncernui priklausė iki 2010 metų. Dabar degalinės priklauso kanadiečių „Couche-Tard“, kuriai „Statoil“ leido savo vardą naudoti iki 2021 metų. 

Pernai rudenį įmonė pranešė, kad per kelerius metus „Statoil“ vardą turinčios degalinės Europoje, įskaitant ir Lietuvą, bus pervadintos į „Circle K“.

„Circle K“/„Circle K“
„Circle K“/„Circle K“

Tuo metu logotipas, kurį matome ant „Statoil“ degalinių, Norvegijos koncerno, kuriam kažkada priklausė mažmeninis tinklas Lietuvoje, jau seniai nebenaudojamas. Dabar jis atrodo taip:

Statoil Øyvind Hagen/„Statoil“ nuotr./„Statoil“ vėliava
Statoil Øyvind Hagen/„Statoil“ nuotr./„Statoil“ vėliava

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius