Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarp liepą didžiausius atlyginimus mokėjusių įmonių – ir nauji vardai

Didžiausias atlyginimų medianas liepą mokėjo jūrų transporto ir logistikos bendrovė BPA (Baltic Port Agency“), rodo „Sodros“ duomenys. Pirmajame dešimtuke – IT, chemijos pramonės, farmacijos įmonės.
Grynieji eurai
Atlyginimas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Didžiausius atlyginimus mokančių įmonių dešimtuke kiekvieną mėnesį dažniausiai rikiuojasi tos pačios nedidelės, keliasdešimt darbuotojų turinčios IT ar farmacijos bendrovės.

Tačiau į pirmą vietą kas mėnesį išsiveržia vis kita įmonė – neretai tai būna holdinginė kompanija, valdanti keliolika ar net keliasdešimt bendrovių.

Liepą didžiausius atlyginimus Lietuvoje visą kalendorinį mėnesį dirbusiems darbuotojams išmokėjo Klaipėdos logistikos įmonė BPA, tiekianti krovinių gabenimo paslaugas. Šioje įmonėje atlyginimų mediana praėjusį mėnesį siekė 8600 eurų, rodo „Sodros“ paskelbti duomenys.

Tuo tarpu birželį didžiausius atlyginimus išmokėjo baldų ir tekstilės įmones vienijantis lietuviško kapitalo SBA koncernas (atlyginimų mediana siekė 8,3 tūkst. eurų, o gegužę – „Achemos grupė“ (8,4 tūkst. eurų).

Paprastai į pirmas vietas išsiveržia įmonės, išmokėjusios darbuotojams priedus ar kintamąsias atlyginimų dalis už gerus rezultatus.

Tarp senbuvių – ir vienas kitas naujokas

Antroje vietoje retai didžiausių atlyginimų dešimtuke sutinkama viena didžiausių grūdų eksportuotojų Baltijos šalyse „Agrorodeo“, turinti 32 darbuotojus. Atlyginimų mediana šioje įmonėje liepą siekė 8324 eurus.

Trečioje vietoje – jau ne vieną mėnesį iš eilės pirmajame trejetuke atsidurianti „Uber Lithuania Software and development“, kur dirba 47 darbuotojai. Atlyginimų mediana šioje įmonėje liepą šiek tiek smuktelėjo ir pasiekė 7476 eurus.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Uber“
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Uber“

Ketvirtoje vietoje – „Railsbank Technology“, kur dirba 32 darbuotojai. Atlyginimų mediana – beveik 6 tūkst. eurų. Jungtinės Karalystės atvirosios bankininkystės ir reguliavimo technologijų platformą „Railsbank Technology“ Lietuvoje įmonę įkūrė tik prieš pusantrų metų, o šiame sąraše įmonė buvo ir gegužę, ir birželį.

Penketuką užbaigia chemijos kompanija „Basf“, turinti 21 darbuotoją, kur atlyginimų mediana – 5,5 tūkst. eurų.

Dviem laipteliais pakilo ir šeštoje vietoje pagal atlyginimų dydį liepą atsidūrė IT bendrovė „Ubiquiti Networks Europe“, kurioje liepą atlyginimų mediana siekė 5282 ir dirbo 30 darbuotojų.

Kaip ir birželį, septintoje vietoje išliko farmacijos įmonė „Abbvie“, kur atlyginimų mediana 5220 eurai ir dirba 24 darbuotojai.

Aštuntą vietą užima „Inter Rao Lietuva“, įdarbinusi 23 darbuotojus – čia atlyginimų mediana siekia 5029 eurus.

Devinta – farmacinė įmonė „Berlin Chemie Menarini Baltic“. 67 darbuotojus turinčioje įmonėje atlyginimų mediana siekia 4982 eurus.

O dešimtuką pabaigia IT bendrovė „Proton research Lt“, kur atlyginimų mediana – 4941 euras.

Bendrovės atlyginimų mediana nustatoma išrikiuojant atlyginimus didėjančia ar mažėjančia tvarka ir paėmus pačiame viduryje esančių atlyginimų dydį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas