Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Tauralaukio namams“ iškelta bankroto byla

Nekilnojamojo turto prekybos bendrovei „Tauralaukio namai“ iškelta bankroto byla. Ją inicijavo bankrutuojanti bendrovė „Tauralaukio kotedžai“.
Skurdas
Bankrotas / 123RF.com nuotr.

Apeliacinis teismas sausio pabaigoje paliko nepakeistą Klaipėdos apygardos teismo pernai gruodžio 4 dieną priimtą nutartį dėl bankroto bylos iškėlimo įmonei.

„Tauralaukio namai“ yra tik formaliai moki, nes pradelsti įsipareigojimai (1,317 mln. eurų) neviršija jos turto vertės (2,034 mln. eurų), tačiau bendrovės visas turtas yra įkeistas kreditoriams, ji negali vykdyti turtinių prievolių kreditoriams ir yra negyvybinga. Todėl pašalinama iš verslo rinkos“, – rašoma teismo nutartyje.

„Tauralaukio namai“ Registrų centrui nėra pateikę 2019 metų ataskaitos, o iš teismui pateiktų dokumentų matyti, kad įmonė turi 2,157 mln. eurų vertės turto – 13 kotedžų su žemės sklypais, rašoma nutartyje.

Klaipėdos apygardos teismas vertino, kad pradelsti visi 1,799 mln. eurų įmonės reikalavimai, bendrovės veikla 2019 metais buvo nuostolinga, didžiąją dalį turto sudarė per vienerius metas gautinos sumos, o pradelsti finansiniai įsipareigojimai siekia 3,27 mln. eurų.

„Tauralaukio namai“ teismui tvirtino, kad „Tauralaukio kotedžų“ administratorė nepagrįstai teigė, jog ji skolinga pastarajai 1,243 mln. eurų už 21 namą ir 0,64 ha žemės sklypą Klaipėdoje, Pajūrio g. 3 – už juos įmonė turėjo atsiskaityti iki 2019 metų pabaigos, tačiau šalys susitarė pratęsti terminą, kol kotedžus pastatę „Tauralaukio kotedžai“ ištaisys broką ir užbaigs statybas, o „Tauralaukio namai“ juos parduos ir atsiskaitys su statytoja.

„Tauralaukio namai“ yra didžiausia „Tauralaukio kotedžų“ kreditorė. Įmonė teigia esanti moki ir gyvybinga, gauna pajamas, iš kurių dengia įsipareigojimus kreditoriams. Anot įmonės, jos sklypo Vilniuje, Lentvario g. 5, vertė padidėjo nuo 23,5 tūkst. iki 35 tūkst. eurų, o sklypo Klaipėdoje – nuo 484 tūkst. iki 570 tūkst. eurų, be to, pastarasis formuojamas į mažesnius sklypus, todėl jo vertė padidės iki 1,2 mln. eurų. Įmonė pardavinėja 13 kotedžų, kuriais domimasi.

Iškėlus nemokumo bylą, turtas bus parduotas pusvelčiui, teismui teigė „Tauralaukio namai“.

„Tauralaukio kotedžai“ yra pateikę teismui ieškinį ir prašo priteisti iš „Tauralaukio namų“ 1,243 mln. .eurų skolos. Klaipėdos apygardos teismas bylą nagrinės vasario 8 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus