Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Teisingumo ministerija kviečia dalyvauti konkurse VVTAT direktoriaus pareigoms užimti

Jau rytoj, vasario 8 d., paskutinioji diena kandidatuoti į Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos (VVTAT) direktoriaus pareigas. Teisingumo ministerija tikisi, kad būsimas įstaigos vadovas bus pokyčių lyderiu, kuriam rūpi vartotojų apsaugos efektyvinimas, vartotojų viešojo intereso gynimas, lanksčiai reaguos į nuolat kintančius vartotojų poreikius, skaitmenizacijos plėtros iššūkius, rašoma ministerijos pranešime spaudai.
Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba
Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip teigia teisingumo viceministrė Jurga Greičienė, šio laikmečio ekonominio ir socialinio gyvenimo aktualijos lemia ir naujus vartojimo iššūkius, pavyzdžiui, vartotojus pasiekia vis inovatyvesni produktai ir paslaugos, taigi įstaigos kompetencija turi atitikti laikmečio diktuojamas sąlygas, todėl būsimam VVTAT vadovui neabejotinai pasitarnaus atvirumas naujovėms ir jų diegimas.

Pasak J.Greičienės, svarbus ir siekis tobulinti procesus bei perkelti paslaugas į skaitmeninę erdvę, o geri komunikavimo ir vadovavimo įgūdžiai leis ieškoti bendrų sprendimų tiek įstaigos viduje – telkiant ir motyvuojant kolektyvą, tiek išorėje – vystant dialogą su vartotojų srityje veikiančiomis NVO bei kitais socialiniais partneriais.

„Atliepti tarptautines vartotojų teisių apsaugos užtikrinimo tendencijas – tai dar viena įdomi veiklos formavimo ir įgyvendinimo sritis, kur neabejotinai svarbus ES teisėkūros naujovių sekimas bei aktyvus įsitraukimas diskutuojant dėl naujų ES pasiūlymų, pavyzdžiui, dėl ES vartotojų kurso tvaraus vartojimo link. O efektyvus tarptautinis bendradarbiavimas su kitų šalių vartotojų organizacijomis, leis dalintis ir mūsų šalyje diegti gerąją ES šalių patirtį”, – akcentuoja J.Greičienė.

VVTAT sudaro 12 centrinės administracijos skyrių, 4 regioniniai rinkos priežiūros skyriai bei Naftos produktų bandymų laboratorija Šiauliuose (iš viso 184 pareigybės).

Iki vasario 15 d. Valstybės tarnybos departamentas įvertins pretendentų atitiktį nepriekaištingos reputacijos, bendriesiems ir specialiesiems reikalavimams. Per 15 darbo dienų nuo pranešimo, kad pretendentai atitinka reikalavimus, jie turės dalyvauti bendrųjų, vadybinių ir lyderystės kompetencijų kompleksiniame vertinime. Kitas etapas – pretendentų vertinimas komisijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas