Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Teismas: A.Valaitis lieka „Arvi fertis“ administratoriumi

Aurimas Valaitis lieka bankrutuojančios Marijampolės trąšų įmonės „Arvi fertis“ administratoriumi – jo atstatydinimas, kurio siekė Lietuvos trąšų prekybos bendrovė „Belor“, pakartotinai nebus nagrinėjamas, galutinai nusprendė teismas.
Aurimas Valaitis
Aurimas Valaitis / E.Ovčarenko nuotr.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) rugpjūčio 15 dieną atsisakė priimti „Belor“ skundą, kuriuo įmonė siekė panaikinti jai nepalankias žemesnės instancijos teismų nutartis – pasak LAT, bendrovė nenurodė tinkamo pagrindo.

„Kasacinio skundo argumentai nepagrindžia, kad apeliacinės instancijos teismas netinkamai aiškino ir taikė skunde nurodytas teisės normas, kad toks šių normų aiškinimas turi esminės reikšmės vienodam teisės aiškinimui ir taikymui ir galėjo turėti įtakos neteisėto sprendimo priėmimui“, – teigiama neskundžiamoje LAT nutartyje.

Apeliacinis teismas birželio 1-ąją paliko nepakeistą Vilniaus apygardos teismo gegužės 3-iosios nutartį, kuria nepriimtas „Belor“ skundas dėl A.Valaičio atstatydinimo pakartotinio nagrinėjimo.

Tas pats teismas šį prašymą jau buvo atmetęs balandžio 21 dieną, sprendimą grindęs tuo, kad iniciatyvos teisė dėl nemokumo administratoriaus atstatydinimo suteikta tik kreditoriams, kurie turi bent pusę reikalavimų bankrutuojančiai įmonei.

Anot Apeliacinio teismo nutarties, „Belor“ A.Valaitį siekė atstatydinti kilus abejonių dėl jo nešališkumo, suinteresuotumo ar tinkamo pareigų vykdymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas