Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 21 /14:30

Teismas atmetė PST skundą dėl 1,1 mln. eurų palūkanų

Mažiausiai 1,1 mln. eurų palūkanos dėl baudos už kartelinį susitarimą vienai didžiausių statybos įmonių Panevėžio statybos trestas (PST) apskaičiuotos teisingai, nusprendė teismas.
„Panevėžio statybos trestas“ (PST)
„Panevėžio statybos trestas“ (PST) / Bendrovės nuotr.

Panevėžio apygardos teismas antradienį paliko nepakeistą Panevėžio apylinkės teismo nutartį ginče dėl Konkurencijos tarybos priskaičiuotų palūkanų už daugiau nei dvejus metus, kai PST teismams ginčijo tarybos jai skirtą baudą.

„Teisėjų kolegija (...) neturi pagrindo nesutikti su pirmosios instancijos teismo išvada, kad antstolio apskaičiuotos palūkanos yra teisingos ir paskaičiuotos remiantis Konkurencijos įstatymo nuostatomis“, – rašoma teismo nutartyje.

PST teigė, kad antstolis apskaičiavo 1,1 mln. eurų palūkanų nuo 2018 metų kovo iki 2020 metų birželio. Anot PST, antstolis be teisinio pagrindo palūkanas skaičiavo už ilgesnį nei 180 dienų laiką, kaip numato Konkurencijos įstatymas. Anot PST, palūkanas skaičiavus kaip numatyta įstatyme, jos siektų 252 tūkst. eurų.

„Pateiktu skundu prašėme panaikinti antstolio patvarkymus dėl palūkanų skaičiavimo už daugiau nei dviejų metų laikotarpį“, – BNS teigė PST vadovas Egidijus Urbonas.

Kaip BNS nurodė PST, visa priskaičiuotų palūkanų suma šiuo metu siekia 1,4 mln. eurų.

PST teigia analizuojanti teismo motyvus ir artimiausiu metu priims sprendimą, ar kreiptis į Aukščiausiąjį Teismą.

„Bendrovės nuomone, net ir po Panevėžio apygardos teismo nutarties išlieka neaiškumų dėl Konkurencijos įstatyme numatytų palūkanų skaičiavimo taisyklių taikymo praktikoje. Todėl bendrovė mano, kad kasacinio teismo pozicija šioje byloje būtų svarbi ir suformuotų reikšmingą precedentą ateities situacijoms“, – per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė PST.

Konkurencijos taryba 2017 metais PST skyrė skyrė 8,5 mln. eurų, o bankrutuojančiai Vilniaus statybų bendrovei „Active construction management“ (buvusiai „Irdaiva“) – 3,7 mln. eurų baudas už tai, kad jos prieš septynerius metus buvo sudariusios kartelinį susitarimą, dalyvaudamos Vilniaus savivaldybės skelbtuose darželių atnaujinimo konkursuose.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) pernai birželį galutinai pripažino, kad baudos skirtos pagrįstai.

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) pernai vasarą sutiko leisti PST mokėti baudą dalimis, o Konkurencijos taryba tokį sprendimą apskundė teismui. Panevėžio apygardos teismas neseniai nutarė, kad PST negali baudos mokėti dalimis.

PST pagal grafiką baudą ketino sumokėti per 120 mėnesių – po 85,8 tūkst. eurų kas mėnesį. Įmonė pernai rugpjūtį ir rugsėjį jau sumokėjo po 103,1 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas