Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Teismas: „Citco Group“ darbuotojus įdarbinusi „Alter Domus“ veikė sąžiningai

Pasamdžiusi Lietuvoje veikiančios tarptautinės teisinių ir buhalterių paslaugų grupės „Citco Group“ įmonių darbuotojus Liuksemburgo verslo konsultacinės bendrovės „Alter Domus“ biuras Lietuvoje nepažeidė Konkurencijos įstatymo, nutarė įmonių ginčą nagrinėjęs teismas.
„Alter Domus“ Lietuvos biuro atidarymas
„Alter Domus“ Lietuvos biuro atidarymas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Įmonių „Citco Mercator“, „Citco Fund Services Lithuania“ ir „Citco Governance Services Lithuania“ skundą vasario 7-ąją atmetęs Lietuvos apeliacinis teismas konstatavo, jog „Alter Domus“ nesiekė nesąžiningai konkuruoti

„Ieškovės neįrodė atsakovės siekio sumažinti ieškovių galimybes konkuruoti teikiant darbo pasiūlymus ieškovės darbuotojams, taip pat jog atsakovė žinojo ir siekdama nesąžiningai konkuruoti su ieškovėmis pasinaudojo informacija apie darbuotojus bei jų darbo sąlygas ieškovių įmonėse“, – rašoma nutartyje.

Apeliacinis teismas paliko nepakeistą pernai rugsėjį Vilniaus apygardos teismo priimtą nutartį, kuria „Citco Group“ įmonių ieškinys atmestas nenustačius jokių neteisėtų „Alter Domus“ veiksmų.

„Citco Group“ siekė įrodyti, kad konkurentės darbo pasiūlymai jos darbuotojams gali būti laikomi nesąžininga konkurencija ir komercinės paslapties neteisėtu naudojimu, taip pat norėta įpareigoti „Alter Domus“ taip nesielgti.

„Citco Group“ tvirtina, kad antrojoje 2021-ųjų pusėje „Alter Domus“, pasitelkusi įdarbinimo paslaugų teikėją „Alliance Recruitment“, pradėjo aktyvią darbuotojų paiešką ir persiviliojo dalį jos darbuotojų, taip padarydama jai 0,3 mln. eurų žalos – į šią sumą įskaičiuotos išlaidos mokymams, pavaduojančių darbuotojų atlyginimas, taip pat išlaidos, kai po konkurentės pasiūlymo žmonėms buvo padidintas darbo užmokestis.

„Citco Group“ įmonės teismui nurodė, kad „Alter Domus“ iš įdarbinimo ekspertės neteisėtai gavo maždaug 18 grupės įmonių darbuotojų kontaktinius duomenis.

„Alter Domus“ prašė ieškinį atmesti, nes jis nėra nei faktiškai, nei teisiškai pagrįstas.

„Teismas darė išvadą, jog ieškovių darbuotojų įdarbinimas pas atsakovę yra teisėtas veiksmas, o ieškovės neįrodė Konkurencijos įstatyme numatytų sąlygų tokį veiksmą pripažinti neteisėtu. Be to, ieškovės neįrodė, jog tai sąlygoja žalą ar suponuoja tokios žalos grėsmę“, – nurodo Apeliacinis teismas.

„Sodros“ duomenimis, trijose „Citco Group“ įmonėse Lietuvoje šiuo metu dirba beveik 900, o „Alter Domus“ padalinyje – 274 darbuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas