Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Teismas: G.Žiemelio baldų gamintoja „Fitsout“ gali tęsti pertvarką

Aviacijos grupės „Avia Solutions Group“ savininko Gedimino Žiemelio valdoma Kauno rajono baldų gamintoja „Fitsout“, kuriai dėl nepatvirtinto restruktūrizavimo plano buvo iškilusi bankroto grėsmė, gali tęsti pertvarką.
Fitsout gamyklos vizualizacija
Fitsout gamyklos vizualizacija

Vilniaus apygardos teismas (VAT) lapkričio 24 dieną „Fitsout“ administratoriaus Įmonių bankroto administravimo ir teisinių paslaugų biuro prašymu patvirtino įmonės pertvarkos plano pakeitimus.

„Restruktūrizavimo plano pakeitimams pritarė didžioji dauguma kreditorių, todėl teismas šį prašymą tenkina“, – BNS pranešė teismas.

Pasak VAT atstovės Linos Nemeikaitės, įmonė susitarė su Valstybine mokesčių inspekcija ir „Sodra“ dėl einamųjų skolų mokėjimo, ir tai atsispindi restruktūrizavimo plane.

VAT pernai lapkritį „Fitsout“ vadovo Jono Straigio prašymu iškėlė įmonei restruktūrizavimo bylą, tačiau šiemet rugpjūtį atsisakė tvirtinti jos pertvarkos planą, nes bendrovė vien VMI buvo skolinga 350 tūkst. eurų einamųjų mokesčių ir jų nemokėjo.

VAT spalio pradžioje ketino spręsti dėl įmonės bankroto, tačiau Apeliacinis teismas rugsėjį gražinus bylą dėl restruktūrizavimo plano nagrinėti iš naujo. Pasak teismo, „Fitsout“ moka mokesčius „Sodrai“ ir VMI, todėl dingo pagrindas, dėl kurio VAT buvo atsisakęs jį patvirtinti.

J.Straigis BNS anksčiau teigė, jog įmonė yra gyvybinga ir bankrotas jai negresia. Jis pripažino, kad įmonė patyrė sunkumų dėl pandemijos, tačiau juos jau sugebėjo suvaldyti, o kitąmet planuoja pasiekti apie 20 mln. eurų apyvartą. Be to, bendrovė ketina plėstis bei neatsisako planų įdarbinti 700-800 žmonių.

„Sodros“ duomenimis, bendrovė šiuo metu samdo 211 darbuotojų.

70 proc. „Fitsout“ akcijų valdo Kipre registruota G.Žiemelio įmonė „LFS Holding“, po 15 proc. – Lietuvos krepšinio lygos (LKL) prezidentas Remigijus Milašius ir J.Straigis, rodo Registrų centro duomenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas