Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Teismas: Lenkijos įmonė Giraitės ginkluotės gamyklai turi grąžinti 61 tūkst. eurų

Bankrutuojanti Lenkijos ginklų ir šaudmenų prekybos bendrovė „Stg Maciej Wyszkowski“ Lietuvos valstybinei mažo kalibro amunicijos gamintojai Giraitės ginkluotės gamyklai turi grąžinti 61 tūkst. eurų skolą už įsigytus šovinius, nusprendė teismas.
Gamykloje
Gamykloje / GGG nuotr.

Kauno apygardos teismas lapkričio 11 dieną patenkino Lietuvos įmonės ieškinį, o sprendimą priėmė už akių, nes pirkėja iš Lenkijos teismui nepateikė atsiliepimo.

„Ieškovė (Giraitės ginkluotės gamykla – BNS) tinkamai pristatė ir perdavė prekes atsakovei („Stg Maciej Wyszkowski“ – BNS), bet pastaroji tik iš dalies apmokėjo sąskaitas. Ieškovės pateikti įrodymai patvirtina, kad jos reikalavimas yra pagrįstas“, – rašoma teismo nutartyje.

Šio sprendimo Lenkijos įmonė negali skųsti aukštesnės instancijos teismams, tačiau per 20 dienų gali prašyti peržiūrėti sprendimą už akių.

Pasak Giraitės ginkluotės gamyklos vadovo Aleksandro Nikonovo, į teismą įmonė buvo priversta kreiptis, nes ilgametis partneris iš Lenkijos bankrutavo.

„Keletą metų jie buvo labai geri partneriai – žymiai didesnes sumas mums pervesdavo, o su paskutiniu užsakymu nesugebėjo, bankrutavo, bet dar tikimės atgauti pinigus“, – BNS teigė A.Nikonovas.

Jo teigimu, gamykla 95 proc. produkcijos eksportuoja, didžioji jos dalis tenka Europos Sąjungos šalims, taip pat Jungtinėms Valstijoms. 40 proc. čia pagamintų šovinių tenka kariškiams, 60 proc. – civiliams: medžiotojams, šaudymo sporto klubams.

Pasak jo, nepaisant dėl pandemijos trūkinėjančių tiekimo grandinių ir labai pabrangusių žaliavų, gamykla šiuos metus planuoja baigti geriau nei pernai.

„Šie metai bus geresni nei buvę – pelnas turėtų būti arti milijono, o apyvartą virš 10 milijonų turėtume pasiekti“, – sakė ginkluotės gamyklos vadovas.

Registrų centrui pateiktose ataskaitose nurodoma, kad Giraitės ginkluotės gamyklos pajamos pernai, palyginti su 2019-aisiais, padidėjo 16 proc. iki 9,183 mln. eurų, grynasis pelnas – 82,5 proc. iki 532,9 tūkst. eurų.

2000 metais įkurta gamykla veikia Kauno rajone, Vijūkuose. Jos veikla iki 2009 metų buvo nuostolinga, sukaupti nuostoliai buvo padengti tik 2018 metais, o pirmuosius dividendus įmonė išmokėjo 2019 metais – jiems skirta 266,5 tūkst. eurų.

100 proc. Giraitės ginkluotės gamyklos akcijų patikėjimo teise valdo Finansų ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas