Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Teismas palankus „Linavai“: buvusių generalinių sekretorių veiksmai privedė prie grubių finansinių pažeidimų

Birželio 14 d. Vilniaus miesto apylinkės teismas priėmė ieškovei Lietuvos nacionalinei vežėjų automobiliais asociacijai „Linava“ palankų sprendimą ir pripažino, kad asociacijos atliktas pinigų pervedimas 2020 m. kovo 19 d. ir birželio 4 d. Darijušui Prokopovičiui yra niekinis ir negaliojantis. 8882, 88 eurai į Vokietijoje esančią asmeninę fizinio asmens sąskaitą buvo pervesti buvusio „Linavos“ generalinio sekretoriaus Mečislovo Atroškevičiaus sprendimu, be prezidiumo pritarimo. Kas, anot asociacijos atstovų, yra grubus teisinis ir finansinis pažeidimas. Būtent dėl šios priežasties buvęs vadovas buvo atleistas iš šių pareigų, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Sunkvežimiai prie Medininkų pasienio posto laukia leidimo įvažiuoti į Baltarusiją
Sunkvežimiai prie Medininkų pasienio posto laukia leidimo įvažiuoti į Baltarusiją / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Teisme atsakovė UAB „Develona“ yra „Linavos“ narė nuo 1998 metų. Rašytiniais įrodymais ir šalių paaiškinimais nustatyta, kad už atsakovės UAB „Develona“ įsigytas TIR knygeles susidarė draudimo įmokų permoka. Todėl dėl nurodytos aplinkybės asociacija ir UAB „Develona“ 2020 m. kovo 12 d. pasirašė Aktą dėl skolų suderinimo, kuriuo nustatė, jog „Linava“ turi sumokėti atsakovei UAB „Develona“ 7 898,52 Eur sumą.

Po kelių dienų – kovo 16 d. įmonės direktorė Jadvyga Prokopovič pateikė prašymą asociacijai, kuriuo paprašė permoką pervesti į asmeninę jos sūnaus – Darijušaus Prokopovičiaus – sąskaitą Vokietijoje. Mokėjimai buvo atlikti ignoruojant faktą, kad tuo metu UAB „Develona“ turtas buvo areštuotos antstolių. Šį antstolių patvarkymą nuo 2016 metų liepos mėnesio ignoravo ir prieš tai „Linavos“ asociacijoje generalinio sekretoriaus pareigas ėjęs Vytautas Milėnas.

Praėjusių metų rudenį – spalio 15 d., „Linava“ kreipėsi į atsakovę UAB „Develona“ su pretenzija, nurodydama, kad atlikus vidinį patikrinimą buvo nustatyta, jog 2020 m. pavasarį ir vasarą atlikti mokėjimai atsakovei – piniginės lėšos (8 882,88 Eur) – buvo pervestos vadovaujantis neteisėtais UAB „Develona“ direktorės Jadvygos Prokopovič prašymais, nes antstolis Darius Bliznikas buvo areštavęs atsakovės UAB „Develona“ lėšas ir visas turtines teises 50 342,46 Eur sumai. Būtent dėl šios priežasties – teismas pripažino, kad mokėjimai negalėjo būti atlikti, o šie veiksmai yra imperatyvūs įstatymo normų pažeidimai.

Teismas nusprendė taikyti restituciją ir priteisti ieškovei Lietuvos nacionalinei vežėjų automobiliais asociacijai „Linava“ minėtą sumą, 5 proc. metines palūkanas nuo priteistos sumos ir padengti bylinėjimosi išlaidas.

„Buvęs generalinis sekretorius padarė nusižengimą, jis negalėjo daryti minėto pavedimo, advokatas nurodė visus pinigus, priklausančius UAB „Develonai“ mokėti anstoliui Dariui Bliznikui“, – antrina asociacijos prezidentas Romas Austinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas