Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas: S.Galadauskas Aludarių gildijos vardu veikė teisėtai

Lietuvos aludarių gildijos prezidentas Saulius Galadauskas teikdamas pasiūlymus Žemės ūkio ministerijai dėl alaus ir jo kokteilių apibūdinimo, gamybos ir prekini pateikimo Techninio reglamento veikė teisėtai, nusprendė teismas.
Saulius Galadauskas
Saulius Galadauskas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) kovo 10 dieną patenkino S.Galadausko skundą – panaikino jam nepalankų Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) 2019 metų gegužę priimtą sprendimą ir Vilniaus apygardos administracinis teismo pernai sausį priimtą nutartį atmesti jo skundą.

VTEK prieš beveik dvejus metus paskelbė, kad S. Galadauskas pažeidė Lobistinės veiklos įstatymą, nes užsiėmė šia veikla nebūdamas registruotu lobistu. S.Galadauskas tvirtino, kad jo pasiūlymai dėl Techninio reglamento pakeitimų nepatenka į šio įstatymo reguliavimo sritį, be to, jais buvo siekiama tenkinti viešąjį, o ne privatų interesą.

LVAT teigimu, pasiūlymą dėl reglamento S.Galaudauskas pateikė atstovaudamas Aludarių gildijai, todėl VTEK ir pirmosios instancijos teismas neteisingai sprendė, jog būtent jis kaip asmuo užsiėmė lobistine veikla.

„Tai, kad rašto pateikimo metu Lobistinės veiklos įstatymas nenumatė, jog apskritai juridiniai asmenys gali veikti kaip lobistai, nereiškia, jog šiuo atveju Gildijos vienasmeniam valdymo organui (S. Galadauskui – BNS) turėtų būti taikoma atsakomybė už Gildijos pateiktą raštą su Techninio reglamento projektu“, – rašoma LVAT nutartyje.

Joje pažymima, kad pateikiant raštą ministerijai buvo naudojamas gildijos blankas, rašte nurodama, jog jį teikia gildija, o S.Galadauskas jį pasirašo kaip jos prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas