Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Teismas: „Vilniaus betono demontavimo technika“ gali rinkti atliekas Vilniuje

Bendrovė „Vilniaus betono demontavimo technika“ gali tęsti atliekų priėmimo veiklą Vilniuje, Servečės ir Liepkalnio gatvių aikštelėse – ją nutraukti pernai pavasarį reikalavo Aplinkos apsaugos departamentas ir Vilniaus aplinkos apsaugos inspekcija.
Statybinių atliekų aikštelė Liepkalnio gatvėje
Statybinių atliekų aikštelė Liepkalnio gatvėje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Taip gegužės 19 dieną nusprendė Vilniaus apygardos administracinis teismas, patenkinęs bendrovės skundą ir panaikinęs privalomus institucijų nurodymus.

Teismas konstatavo, kad Vilniaus aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkas Linas Ostanevičius ikiteisminėje ginčo nagrinėjimo ne teisme procedūroje pats vertino jo paties nurodymo teisėtumą ir pagrįstumą.

„Tad nekyla jokių abejonių, kad L.Ostanevičius buvo suinteresuotas ginti savo paties duotą pakartotinį privalomąjį nurodymą bei apskritai ginti savo atliktus veiksmus pareiškėjos („Vilniaus betono demontavimo technika“ – BNS) atžvilgiu“, – rašoma teismo nutartyje.

Teismo nuomone, šie pažeidimai net nevertinant kitų aplinkybių leidžia panaikinti skundžiamus sprendimus.

„Patys pažeidimai minėtuose aktuose yra surašyti pakankamai neaiškiai ir abstrakčiai. Svarbiausia, neaišku, kaip tie pažeidimai turi būti pašalinti“, – nurodo teismas.

Ginčas tarp bendrovės ir valstybės institucijų kilo po to, kai atlikusi neplaninį patikrinimą Vilniaus aplinkos apsaugos inspekcija „Vilniaus betono demontavimo technikai“ pernai balandį nurodė įmonei nutraukti atliekų priėmimo veiklą Servečės ir Liepkalnio gatvių aikštelėse.

Nesutikdama su tokiu sprendimu įmonė kreipėsi į Aplinkos apsaugos departamentą, tačiau pastarasis po mėnesio tyrimo sprendimą paliko nepakeistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas