Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tencent“ įkūrėjas Kinijos reguliuotojams įsipareigojo laikytis nustatytų reikalavimų

Kinijos technologijų milžinės „Tencent“ įkūrėjas milijardierius Pony Ma – antras turtingiausias Kinijos žmogus – susitiko su antimonopoliniais reguliuotojais ir sutiko, kad jo įmonė „kiek įmanoma labiau“ laikysis reikalavimų, tuo metu kai kita technologijų milžinė, konkurentė „Alibaba“ susidūria su įvairiomis teisinėmis kliūtimis.
„Tencent“
„Tencent“

„Tencent“, kuriam priklauso bendravimo programėlė „WeChat“ bei pelninga žaidimų imperija, tapo dar vienu technologijų konglomeratu, patekusiu į Kinijos reguliuotojų akiratį.

Pastaruoju metu Kinijos reguliavimo institucijos sutelkė savo dėmesį į akivaizdžius antikonkurencinės praktikos atvejus, grasindami suskaldyti dideles įmones, kurių veikla apima kasdienius visuomenės finansus.

„Tencent“ įkūrėjas Pony Ma pareiškė esantis pasirengęs „aktyviai bendradarbiauti su reguliavimo institucijomis ir kiek įmanoma labiau laikytis reikalavimų“, pranešė Kinijos finansų įstaiga „Yicai“.

„Tencent“ prezidentas ir vykdomasis direktorius Martinas Lau taip pat patvirtino, kad jie kelis kartus buvo susitikę su vyriausybe aptarti antimonopolinių pastangų ir tikėjosi sukurti „sveiką aplinką“, skatinančią naujoves.

„Tencent“ visą laiką teikia didelę reikšmę atitikčiai reikalavimams“, – pareiškė jis.

Niujorko vertybinių popierių biržoje bendrovės akcijos trečiadienį smuko 5,1 proc., o į Honkongo bendrovės akcijomis buvo prekiaujama 2 proc. pigiau.

Kinijos vyriausybė taip pat svarsto planus įsteigti valstybės remiamą subjektą, kuris prižiūrėtų, kaip stambios elektroninės prekybos ir mokėjimo įmonės naudoja duomenis, surinktus iš milijonų vartotojų, ketvirtadienį pranešė „Bloomberg News“, remdamasi su šiuo klausimu susipažinusiais šaltiniais.

Šiuo metu galiojanti Kinijos duomenų ir privatumo apsauga leidžia asmenims nuspręsti, kaip įmonės gali naudoti jų informaciją, tačiau dėl nepakankamo skaidrumo šie įstatymai yra nepakankamai vykdomi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas