Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Tencent“ ir „Alibaba“ žada atverti savo skaitmenines platformas konkurentams

Dvi didžiausios Kinijos internetinės bendrovės – „Tencent Holding“ ir „Alibaba Group Holding“ – žada atverti savo skaitmenines platformas konkurentams, rašo britų verslo dienraštis „The Financial Times“.
„Alibaba“
„Alibaba“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 „Alibaba“

„Tencent“ ir „Alibaba“ jau aštuonerius metus Kinijos internetą dalija į dvi konkuruojančias stovyklas: bendrovės lygiagrečiai siūlo naudotojams vienodas paslaugas ir blokuoja bet kokią sąveiką su konkurentų paslaugomis.

Pavyzdžiui, „Alibaba“ svetainėse negalima naudoti „Tencent“ mokėjimo sistemų, o susirašinėjimo programėlėje „WeChat“, kuri priklauso „Tencent“, negali būti skelbiamos nuorodos į „Alibaba“ elektronines parduotuves. „WeChat“ taip pat negali būti skelbiami trumpi vaizdo įrašai iš „ByteDance“ priklausančios platformos „TikTok“.

Praėjusią savaitę „Tencent“, „Alibaba“, „ByteDance“, „Baidu“, „NetEase“, „Huawei“ ir „Xiaomi“ atstovai buvo pakviesti į susitikimą su Kinijos pramonės ir informacinių technologijų ministerijos atstovais.

Po šio susitikimo „Tencent“ ir „Alibaba“ paskelbė atversiančios konkurentams prieigą prie savo platformų.

„Tvirtai palaikome pramonės ir informacinių technologijų ministerijos sprendimą ir laipsniškai jį įgyvendinsime“, – pareiškė „Tencent“.

„Alibaba“ savo ruožtu pareiškė ketinanti „įvykdyti“ ministerijos reikalavimą, kad būtų padarytas galas tarp didžiųjų internetinių bendrovių plačiai paplitusiai praktikai savo programėlėse blokuoti nuorodas į konkurentų paslaugas ar platformas.

Kinijos technologijų bendrovės dėl reguliavimo institucijų spaudimo šiemet jau pradėjo glaudžiau bendradarbiauti ir analitikai mano, kad joms teks bendradarbiauti dar glaudžiau, kad jos galėtų įvykdyti reguliuotojų reikalavimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas