Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tesla“ gamyklos darbuotojai Kalifornijoje atleisti nuo komendanto valandos apribojimų

JAV automobilių gamintojos „Tesla“ gamyklos darbuotojai Kalifornijoje atleisti nuo naujų su koronaviruso plitimo stabdymu susijusių apribojimų, įsigaliojusių valstijoje šeštadienį.
„Tesla Model Y“
„Tesla Model Y“ / Tesla nuotr.

„Dalinis nurodymas likti namuose netaikomas darbuotojams, kurie laikomi dirbančiais būtinuose sektoriuose – o gamyba yra laikoma esminiu sektoriumi“, – pažymėjo Kalifornijos visuomenės sveikatos departamentas, konkrečiai įvardydamas transporto priemonių ir įrangos gamybos sektorius kaip patenkančius į būtinų produktų sektorių kategoriją.

Ši išimtis leis „Tesla“ automobilių surinkimo gamyklai išvengti naujos komendanto valandos, įsigaliojusios didžiojoje Kalifornijos dalyje, ir toliau laikytis jau parengto sveikatos apsaugos plano.

Šeštadienį Kalifornijos valstijoje įsigaliojo komendanto valanda, trunkanti nuo 22.00 iki 5.00 valandos. Numatoma, kad ribojamoji priemonė galios iki gruodžio 21 dienos.

Apribojimas taikomas maždaug 94 proc. valstijos gyventojų, įskaitant Alamedos miestelio gyventojus, kur yra įsikūrusi elektromobilių gamintojos gamykla.

Gegužę E.Muskas griežtai paragino institucijas leisti atidaryti „Tesla“ gamyklą Kalifornijoje ir pagrasino perkelti būstinę ir būsimus projektus į Teksasą ar Nevadą.

Vienu metu jis netgi tviteryje paskelbė apie gamybos atnaujinimą, mesdamas iššūkį institucijoms pamėginti jį sustabdyti.

Praėjusį mėnesį „Tesla“ pranešė, jog praėjusio ketvirčio pelnas išaugo daugiau nei dvigubai ir prognozavo, kad elektromobilių milžinė šiemet klientams pristatys 500 tūkst. transporto priemonių.

COVID-19 užkrato atvejų skaičius didėja visose Jungtinėse Valstijose, todėl daugelis valstijų ėmėsi priemonių mėgindamos sulėtinti ligos plitimą.

Šeštadienį užkrato atvejų skaičius JAV viršijo 12 milijonų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas