Tiesiogiai

Turime nebaigtų reikalų! 9 valandos apie ateities Lietuvą!Turime nebaigtų reikalų! 9 valandos apie ateities Lietuvą!

„Tesla“ pelnas praėjusį ketvirtį išaugo dvigubai, augant automobilių pristatymui

„Tesla“ pranešė, kad praėjusio ketvirčio pelnas išaugo daugiau nei dvigubai, o bendrovė prognozuoja, kad šiais metais klientams pristatys 500 000 elektromobilių. Bendrovės grynasis pelnas per ketvirtį padidėjo iki 331 mln. JAV dolerių, palyginti su 143 mln. JAV dolerių prieš metus, o pajamos išaugo beveik 40 proc. iki 8,7 mlrd. JAV dolerių.
Tesla Model Y
Tesla Model Y / Tesla nuotr.

Paskelbus ketvirčio rezultatus, trečiadienį „Tesla“ akcijų kaina po prekybos sesijos darbo valandų padidėjo daugiau nei 3 procentus.

„Mes ir toliau matome didėjantį susidomėjimą mūsų automobiliais, saulės energijos ir jos kaupimo produktais, ir išliekame sutelkę dėmesį į ekonomiškumą, o mūsų pajėgumai sparčiai auga“, – akcininkams skirtame laiške teigė „Tesla“.

Per praėjusį ketvirtį bendrovė pristatė 139 000 transporto priemonių, sparčiai populiarėjant modeliui „Model 3“, kuris yra pigiausias „Tesla“ siūlomų modelių serijoje.

„Mes vis labiau orientuojamės į kitą augimo etapą“, – sakoma laiške akcininkams.

„Mūsų naujausios investicijos į pajėgumų išplėtimą stabilizuojasi, Šanchajuje modelis „Model 3“ pasiekia numatytą gamybos tempą, o „Model Y“ gamyba Fremonte [Kalifornijoje] netrukus pasieks numatytą pajėgumų lygį“, – pridūrė bendrovė.

„Tesla“ taip pat pajudėjo į priekį naujosios gamyklos Vokietijoje statybose.

„Anksčiau „Tesla“ buvo laikoma pradedančia automobilių gamintoja, tačiau pasiekusi pusę milijono planuojamos metinės produkcijos vienetų ir visame pasaulyje plečiantis atstovybėms, galima sakyti, kad įmonė jau gerokai peržengė naujokės ribas“, – pažymėjo analitinės įmonės „Edmunds“ automobilių pramonės analitikė Jessica Caldwell.

„Jei bendrovė eis tuo pačiu keliu, regis „Tesla“ taps gana didele automobilių gamintoja iki trečiojo dešimtmečio vidurio“, – pridūrė analitikė.

Pasak J.Caldwell, jei „Tesla“ sugebės įvykdyti savo pažadą dėl 25 000 JAV dolerių kainuojančio elektromobilio, „tai gali tapti reikšmingu žingsniu ne tik bendrovės, bet ir visos pramonės istorijoje“.

„Tesla“ pranešė apie pažangą kuriant visiškai autonominę automobilių programinės įrangos sistemą, teigdama, kad naujos informacijos paskelbs jau šį mėnesį.

„Tesla“ įkūrėjas ir vykdomasis direktorius Elonas Muskas su bendrove sudarė neįprastą susitarimą, numatantį, kad, jei „Tesla“ akcijų kaina pasieks tam tikrus lygius, o E.Muskas liks savo poste, jam bus išmokėta daugiau kaip 50 mlrd. JAV dolerių siekianti kompensacija, tačiau jei planas nebus įgyvendintas, jokių kitų kompensacijų jis negaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas