Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Thyssenkrupp“ ir „Tata“ kuria antrą pagal dydį Europoje plieno gamintoją

Vokietijos pramonės milžinė „Thyssenkrupp“ su Indijos „Tata“ sutarė sujungti savo plieno gamybos verslą ir sukurti antrą pagal dydį Europoje plieno gamintoją.
„Tata Steel“ gamykla
„Tata Steel“ gamykla / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Plienas

Susijungusioji įmonė bus pavadinta „Thyssenkrupp Tata Steel“ ir jos būstinė veiks Nyderlanduose. Europos plieno pramonėje ji nusileis tik „ArcelorMittal“.

„Thyssenkrupp“ valdyba ir stebėtojų taryba sutiko „sukurti lygiomis dalimis valdomą bendrąją įmonę, kuriai atiteks „Thyssenkrupp“ ir „Tata Steel“ plieno verslas Europoje“, pranešė Esene įsikūrusi grupė.

Galutinis susitarimas bus „netrukus“ pasirašytas, pažymėjo „Thyssenkrupp“ ir pridūrė, kad sandoriui būtinas Europos Sąjungos (ES) ir kitų šalių konkurencijos institucijų leidimas.

„Thyssenkrupp“ ir „Tata“ vadovai tikisi, kad susijungimas, dėl kurio buvo derėtasi daugiau kaip dvejus metus, leis per metus sutaupyti 400–500 mln. eurų.

Susijungusioji įmonė turės 48 tūkst. darbuotojų ir 34 gamyklas, kuriose per metus gaminama maždaug 21 mln. tonų plieno. Jos metinės įplaukos sudarys apie 15 mlrd. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas