Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„ThyssenKrupp“ rengiasi atleisti dar 5 tūkst. darbuotojų

Koronaviruso pandemijos padarinių slegiama Vokietijos pramonės milžinė „ThyssenKrupp“ ketvirtadienį pareiškė planuojanti panaikinti dar 5 tūkst. darbo vietų. Įskaitant atleidimus, apie kuriuos buvo paskelbta anksčiau, iš viso bus panaikinta 11 tūkst. darbo vietų.
ThyssenKrupp
ThyssenKrupp / „Scanpix“ nuotr.

Grupė, turinti daugiau kaip 100 tūkst. darbuotojų, taip pat prognozavo, jog nuostoliai šiais finansiniais metais viršys 1 mlrd. eurų.

Rugsėjį pasibaigusiais finansiniais metais „ThyssenKrupp“ patyrė 5,55 mlrd. eurų nuostolius iš tęsiamos veiklos, kurie buvo kelis kartus didesni negu ankstesniais finansiniais metais, kuomet sudarė 1,15 mlrd. eurų.

Tačiau įskaitant nutrauktą veiklą, kaip antai, anksčiau šiais metais parduotą liftų gamybos padalinį, grupė finansinius metus užbaigė su rekordiniu 9,59 mlrd. eurų grynuoju pelnu.

Pakoreguoti veiklos nuostoliai 2019–2020 finansiniais metais sudarė 860 mln. eurų, o pardavimai sumažėjo 16 proc. iki 35,4 mlrd. eurų.

„Koronaviruso pandemija grupei tapo didžiuliu testavimu nepalankiausiomis sąlygomis. Mūsų pagrindinis prioritetas tėra apsaugoti savo darbuotojus ir savo verslą“, – pareiškė generalinė direktorė Martina Merz.

Tačiau ji pridūrė: „Dar nesame ten, kur mums reikia būti. Kiti žingsniai gali būti skausmingesni už ankstesniuosius. Tačiau mums reikės juos žengti.“

Nuo 1842 metų savo istoriją skaičiuojanti „Thyssenkrupp“ yra didžiausia Vokietijoje plieno gamintoja. Grupė veikia 60 pasaulio šalių ir turi 104 tūkst. darbuotojų.

Be plieno, grupė gamina automobilių pramonės ir statybos įrangos, liftų, eskalatorių dalis ir sistemas, įvairias gamybos linijas ir jų dalis, cemento gamybos įrenginius ir t. t.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas