Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„TikTok“ žada per trejus metus JAV sukurti 10 tūkst. darbo vietų

Įtarimų dėl ryšių su Kinijos žvalgyba sulaukusi sparčiai auganti vaizdo įrašų platforma „TikTok“ planuoja per kitus trejus metus JAV sukurti apie 10 tūkst. darbo vietų.
„TikTok“
„TikTok“ / 123RF.com nuotr.

Bendrovės atstovas spaudai pareiškė, jog naujų darbo vietų inžinerijos, rinkodaros ir kituose sektoriuose bus sukurta įvairiuose JAV regionuose.

„TikTok“, kuri yra ypač populiari tarp jaunų išmaniųjų telefonų naudotojų ir pasaulyje turi apie 1 mlrd. naudotojų, apie šiuos planus paskelbė tuo metu, kai susidūrė su įtarimais dėl ryšių su Kinijos žvalgyba, kuriuos bendrovė neigia.

Pasak „TikTok“ atstovo, bendrovė JAV šiuo metu turi apie 1,4 tūkst. darbuotojų.

„TikTok“ – Kinijoje įsikūrusio holdingo „ByteDance“ padalinys – buvo uždrausta Indijoje, o JAV pareigūnai yra sakę, jog svarsto galimas priemones dėl šios platformos.

Pagal Atstovų rūmų patvirtintą įstatymo projektą, federalinių institucijų darbuotojams bus uždrausta naudoti „TikTok“ programėlę tarnybiniuose prietaisuose, nes nuogąstaujama, jog programėlė galėtų būti naudojama šnipinėjimui.

Vienas Baltųjų rūmų aukšto rango patarėjas praėjusią savaitę pareiškė manąs, jog „TikTok“ atsiskirs nuo patronuojančiosios bendrovės ir veiks kaip nepriklausoma bendrovė.

„TikTok“, kurios vartotojai dalijasi 15–60 sekundžių trukmės vaizdo įrašais, vaizduojančiais praktiškai viską – nuo plaukų dažymo pamokymų iki šokių numerių ir pasakojimų apie kasdienį gyvenimą, – tapo pasauline sensacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas