Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Toshiba“ paskelbė pasidalijimo į dvi įmones planus

Japonijos technologijų milžinė „Toshiba“, siekdama nuraminti nepatenkintus akcininkus, planuoja pasidalijimą į dvi įmones, kurių viena bus orientuota į infrastruktūrą, o kita – į įrenginių gamybą.
„Toshiba“
„Toshiba“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pagal siūlomą planą Tokijuje įsikūrusi „Toshiba Corp.“ parduos ir savo bendros įmonės „Toshiba Carrier Corp.“ akcijų paketą JAV įsikūrusiai „Carrier Group“ už maždaug 100 mlrd. jenų (877 mln. JAV dolerių).

„Toshiba“ taip pat parduos padalinius „Toshiba Elevator and Building Systems Corp.“ ir „Toshiba Lighting & Technology Corp.“.

Pasiūlymą dar turi patvirtinti akcininkas ir reguliuotojos.

Įmonė atsisakė savo ankstesnio pasiūlymo dėl pasidalijimo į tris įmones, nesulaukusi dalies akcininkų pritarimo.

„Toshiba“ kadaise buvo vienas iš labiausiai gerbiamų Japonijos prekių ženklų, tačiau nuo 2011 metų kovo mėnesį įvykusios Fukušimos branduolinės avarijos bendrovės sunkiai verčiasi. Tuomet dėl cunamio trys reaktoriai sustojo, o įvykę sprogimai lėmė didelio kiekio radioaktyviųjų medžiagų išmetimą. „Toshiba“ dalyvauja eksploatavimo nutraukimo darbuose, kurie užtruks dešimtmečius.

Bendrovės reputaciją taip pat suteršė buhalterinis skandalas. Jos generalinis direktorius atsistatydino 2015 metais, prisiimdamas atsakomybę dėl ilgus metus bendrovės pareigūnų klaidingai tvarkytos buhalterinės apskaitos.

„Toshiba“ pranešė, kad per dvejus metus grąža akcininkams iš perteklinio kapitalo sieks 300 mlrd. jenų (2,6 mlrd. JAV dolerių).

Generalinis direktorius Satoshi Tsunakawa pripažino, kad pranešimas buvo paskelbtas tuo metu, kai įmonė „toliau bendradarbiauja su pagrindinėmis suinteresuotosiomis šalimis“.

Tai apima ir užsienio kapitalo atstovus, kurie prieštaravo ankstesniam restruktūrizavimo planui.

Plane numatom, kad „Toshiba/Infrastructure Service Co.“, kuriai priklauso energijos verslas, ir „Device Co.“, apimanti kompiuterių lustus ir saugyklas, bus atskiros įmonės, turinčios „skirtingą viziją“.

Jei restruktūrizavimo planas bus patvirtintas, jis greičiausiai bus baigtas iki antrosios 2023 metų fiskalinių metų pusės.

„Toshiba“ tikisi gauti 150 mlrd. jenų (1,3 mlrd. JAV dolerių) pelną per 2021–2022 finansinius metus, kurie baigsis kovo mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas