Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Transporto, apgyvendinimo ir paslaugų įmonių pajamos ketvirtąjį ketvirtį padidėjo 1 proc.

Lietuvos transporto, apgyvendinimo ir paslaugų įmonės praėjusių metų ketvirtąjį ketvirtį gavo 7 mlrd. eurų pajamų (be PVM). Palyginti su trečiuoju ketvirčiu, pašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką, šių įmonių pajamos padidėjo 1,1 proc. (nepašalinus – 7,6 proc.).
Lauko kavinė
Lauko kavinė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Statistikos departamentas pranešė, kad dėl COVID-19 pandemijos veiklos suvaržymų ketvirtąjį ketvirtį, palyginti su trečiuoju, didžiausią apyvartos mažėjimą patyrė apgyvendinimo įstaigos – 43 proc., bei kelionių agentūrų, ekskursijų organizatorių, išankstinio užsakymo paslaugų ir susijusios veiklos įmonės – 19,5 proc.

Transporto ir sandėliavimo įmonių apyvarta pernai spalį-gruodį sudarė 3,2 mlrd. eurų to meto kainomis ir, palyginti su praėjusiu ketvirčiu, ūgtelėjo 3,7 proc. (nepašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtakos – 8,3 proc.).

Išaugo oro transporto ir sandėliavimo bei transportui būdingų paslaugų įmonių pajamos – atitinkamai 7,7 ir 2,3 proc. pašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką, nepašalinus – 8,9 ir 10,6 proc.

Paslaugų įmonių apyvarta ketvirtąjį ketvirtį siekė 3,7 mlrd. eurų to meto kainomis, arba 0,7 proc. daugiau nei trečiąjį ketvirtį. Nepašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtakos, augimas siekė 8,4 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas