Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Twitter“ stiprina kovą su neapykantą kurstančiu turiniu

Socialinis tinklas „Twitter“ pranešė nusprendęs išplėsti neapykantą kurstančio turinio apibrėžtį, siekdamas uždrausti įrašus, „nužmoginančius“ žmones rasės, tautybės ar kilmės pagrindu.
„Twitter“ logotipas
„Twitter“ logotipas / ZUMAPRESS.com

Tai dar vienas žingsnis, kurį „Twitter“ žengia siekdamas patobulinti piktnaudžiaujančio ir žalingo turinio, darančio neigiamą poveikį socialiniams tinklams, apibrėžimą.

Pasak bendrovės, imdamasi šiųų veiksmų ji atsižvelgia į naudotojų atsiliepimus, surinktus nuo tada, kai 2019 metais paskelbė išplėstines kovos su neapykantą kurstančiu turiniu taisykles.

„Nors mes raginame žmones laisvai reikštis „Twitter“ tinkle, piktnaudžiavimui, priekabiavimui ir neapykantai ir toliau nėra vietos mūsų platformoje“, – sakoma „Twitter“ saugos komandos tinklaraščio įraše.

„Šiandien mes toliau plečiame kovos su neapykantą kurstančiu turiniu politiką, kad uždraustume įrašus, nužmoginančius kitus žmones rasės, tautybės ar kilmės pagrindu.“

„Twitter“ teigė, kad pašalins įžeidžiančius įrašus, kai apie juos bus informuota.

„Jei paskyros turėtojas pakartotinai pažeis „Twitter“ taisykles, galėsime laikinai užblokuoti arba sustabdyti paskyrą“, – teigė bendrovė.

JAV rinkimų kampanijos metu „Twitter“ ir „Facebook“ sustiprino kovos su kenksmingu ir neapykantą skatinančiu turiniu politiką, dažnai apribodamos prezidento Donaldo Trumpo komentarų pasiekiamumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas