Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 29 /13:48

„Sale“ prekybos tinklas – negaliojančių maisto produktų skandalo smaigalyje: ką apie jį žinome

Pirmadienį Lietuvos kriminalistai pranešė, kad tarptautinės policijos operacijos metu išaiškintas didžiulio masto sukčiavimo atvejis – į Lietuvą vežti ir daugiau nei už milijoną eurų parduoti pasibaigusio galiojimo maisto produktai. Šio tyrimo akiratyje – Lietuvoje veikiantis „Sale“ prekybos centras, kuriame pardavinėti produktai su pasibaigusiu galiojimu. Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojas Saulius Briginas 15min patvirtino, kad minėtas tinklas priklausė tiems patiems verslo subjektams, kurie ir organizavo maisto produktų įvežimą.
Gauja iš užsienio į Lietuvą šimtais vilkikų gabeno ir pardavinėjo produktus su pasibaigusiu galiojimu
Prekybos centras „Sale“ / BNS ir 123RF nuotr.

„Operacijos metu buvo išaiškinta gerai organizuota asmenų grupė ir verslo bendrovės, kurie organizavo ir vykdė maisto produktų įvežimą į Lietuvos Respubliką su pasibaigusia galiojimo data ir jų didmeninę bei mažmeninę prekybą. Minėti asmenys, verslo bendrovės veikė išties įžūliu būdu, kadangi klastojo maisto produktų galiojimo, vartojimo terminus, tiek gyvulinės, tiek negyvulinės kilmės maisto produktų“, – spaudos konferencijoje teigė Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojas Saulius Briginas.

Tyrimo metu nustatyta, kad buvo klastojami maisto produktai, kurių galiojimo terminas pasibaigęs 2020–2021 metais – galiojimas būdavo pratęsiamas metams ar dvejiems. Nustatyta ir atvejų, kai galiojimo terminas buvo pasibaigęs prieš 7–8 metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas