Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

U.von der Leyen paragino JAV bendradarbiauti reglamentuojant technologijų milžinių veiklą

Europos Komisijos (EK) vadovė Ursula von der Leyen antradienį paragino JAV prezidentą Joe Bideną bendradarbiauti su Briuseliu rengiant technologijų milžinių veiklos reguliavimo taisykles.
Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen / „Scanpix“ nuotr.

„Kartu mes galime sukurti skaitmeninės ekonomikos taisyklių rinkinį, galiojantį visame pasaulyje: nuo duomenų ir privatumo apsaugos iki ypatingos svarbos infrastruktūros saugumo“, – teigė vaizdo įraše, skirtame Pasaulio ekonomikos forumui.

„Tai būtų taisyklių rinkinys, pagrįstas mūsų vertybėmis: žmogaus teisėmis ir pliuralizmu, įtrauktimi ir privatumo apsauga“, – kalbėjo EK vadovė.

Gruodžio mėnesį ES pristatė svarbius teisės aktų projektus, kuriais siekiama pažaboti interneto milžinių galią. Šios taisyklės gali turėti didelę įtaką Silicio slėnio bendrovių veiklai 27 valstybių bloke.

Pastaruoju metu didžiosios technologijų įmonės sulaukia vis didesnio dėmesio visame pasaulyje, taip pat ir JAV, kur „Google“ ir „Facebook“ atžvilgiu yra pateikti keli antimonopoliniai ieškiniai.

Reguliavimo institucijos visame pasaulyje stengiasi suvaldyti įmonių galimybes dominuoti rinkose ir siekia, kad jos būtų labiau atskaitingos už internete skelbiamą turinį.

„Internetinių platformų verslo modelis turi įtakos ne tik laisvai ir sąžiningai konkurencijai, bet ir demokratijai, mūsų saugumui ir mūsų informacijos kokybei“, – pažymėjo U.von der Leyen.

„Štai kodėl mes turime suvaldyti šią didžiulę skaitmeninių įmonių galią“, – pridūrė ji.

EK vadovės teigimu, JAV Kapitolijaus šturmas išryškino „tamsias skaitmeninio pasaulio puses“ skleidžiant neapykantą kurstančią kalbą ir klaidingą informaciją.

Pareigūnė pažymėjo, jog turėtų būti priimti teisės aktai, reglamentuojantys žodžio laisvės internete klausimus ir kad šie klausimai neturėtų būti palikti technologijų įmonių nuožiūrai.

„Kad ir kaip „Twitter“ norėjo blokuoti prezidento Donaldo Trumpo paskyrą, toks rimtas kišimasis į saviraiškos laisvę neturėtų būti apsprendžiamas vien bendrovių taisyklėmis“, – pažymėjo ES vadovė.

„Tokiems reikšmingiems siekiantiems sprendimams turi būti sukurta įstatymų sistema“, – pabrėžė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas