Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

UAB „Bipa Group“ sėkmingai užbaigė sandorį, parduodama UAB „Bagfactory“ valdomą akcijų paketą

Konkurencijos tarybos pritarimą gavusi UAB „Bipa Group“ sėkmingai užbaigė sandorį, kurio metu buvo parduotas UAB „Bagfactory“ valdomas akcijų paketas, rašoma „Bipa Group“ pranešime spaudai.
Erikas Viršilas
Erikas Viršilas / „BIPA GROUP“ nuotr.
Temos: 1 Akcijos

Šis akcijų paketas buvo įsigytas investicinio fondo „KS Livonia Partners Fund II AIF“, kuris gali įsigyti iki 60 proc. bendrovės „Bagfactory“ akcijų. Šis sandoris taip pat leis fondui kartu su bendrovės įkūrėjais Gvidu Kroliu ir Mariumu Rumbinu įgyti bendrąją jos kontrolę.

„Bagfactory“ yra Baltijos regiono lyderė ekologiškų neaustinės medžiagos ir popierinių maišelių gamybos srityje. Per 2022-uosius metus bendrovė padvigubino savo pajamas: nuo 4,6 mln. eurų 2021-aisiais iki 10,4 mln. eurų pernai.

„Bipa Group“ vadovas Erikas Viršilas pasidalino savo įspūdžiais po šio sandorio, teigdamas:

„Paskutiniai penki metai, praleisti kartu, buvo įspūdingi iššūkių ir atradimų metai. Tai vienas iš pirmųjų ryškių mano patyrimų, kuris faktiškai parodė, kaip svarbu numatyti, kuria linkme judės industrijos, valstybinis reguliavimas ir sąmoningi žmonių poreikiai. Verslo įkūrėjai įtikino pirmiausia mano partnerį Regimantą Buožių, o vėliau ir mane, kad tvarūs sprendimai yra ateitis. Dabar tai atrodo juokinga, bet tuo metu, kai išgirdome idėją apie neaustinius maišelius, visi puikiai naudojomės pigiais vienkartiniais maišeliais, o šiandien už jų naudojimą jau numatyti papildomi mokesčiai ar net baudos“.

Jis taip pat pridūrė: „Dar viena svarbi pamoka, kurią pasikartojome, yra tai, kad gamyboje inovacijų paieškos privalo būti nuolatinis procesas. Trumpam prisėdus atsipūsti ant atsarginių suolelio, į aikštelę daugiau gali būti nepakviestas. Džiaugiamės turėję galimybę dirbti kartu su Mariumi ir Gvidu, tai neabejotini šios industrijos talentai. UAB „Bagfactory“ pasiekė spartaus augimo fazę, todėl fondo atėjimas leis bendrovei susikoncentruoti į verslo plėtrą ir realizuoti ambicingus bendrovės įkūrėjų planus.“

„Bipa Group“ prisijungė prie „Bagfactory“ veiklos 2018 metais. Kaip pasakoja vienas iš bendrovės įkūrėjų Marius Rumbinas: „Verslo pradžioje, patyrusių partnerių iš „Bipa Group“ prisijungimas prie „Bagfactory“ suteikė mums finansinę drausmę, taip pat žinias ir metodus efektyviau valdyti ir prognozuoti procesus. Turėdami didesnį pradinį kapitalą, galėjome realizuoti daugiau savo idėjų, o dabartinis fondo atėjimas leis mūsų bendrovei toliau sparčiai augti.“

UAB „Bagfactory“ ateities planuose numato skirti ypatingą dėmesį uždariems ciklo procesams - plastiko atliekų surinkimui, perdirbimui, medžiagų ir galutinių produktų gamybai. Bendrovė taip pat siekia įsigyti gamybos ir prekybos įmones Europos Sąjungoje ir JAV bei atidaryti naujas pardavimo biurus užsienyje.

„Bipa Group“ ir toliau nusiteikusi investuoti į rinkos talentus, kurie jau turi pirmus savo verslo idėjos rezultatus ir kuriems galėtų padėti pereiti į sekančius augimo etapus.

UAB „Bipa Group“ veiklos pradžia siekia 1994 m., o šiandien bendrovė priklauso partneriams Regimantui Buožiui ir Erikui Viršilui.

UAB „Bipa Group“ yra sėkminga ir inovatyvi įmonė, veikianti nuo 1994 m. Bendrovė turi plačią patirtį įvairiose pramonės šakose, įskaitant prekybą, investicijas ir verslo plėtrą. Jos tikslas yra kurti ilgalaikius ir tvarius projektus, prisidedančius prie regiono ekonomikos augimo ir vystymosi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas