Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

UAB „Kesko Senukai Lithuania“ skirta 2200 eurų bauda: įspėjo dėl dviejų žaislų vaikams

Vykdant tarptautinį projektą CASP 2019 ir pagal jį paruoštą VVTAT „Minkštų kimštinių žaislų atitikties saugos reikalavimams“ tikrinimo programą, UAB „Kesko Senukai Lithuania“ buvo atrinkti minkšti kimštiniai žaislai – lėlė ir dinozauras, rašoma VVTAT pranešime spaudai.
Žaislai
Žaislai / VVTAT nuotr.

Nustatyta, jog minėtų žaislų mechaninės ir fizikinės savybės neatitiko žaislų saugos reikalavimų – atsiskyrė smulkios detalės. Įvertinus riziką nustatyta, kad vaikui žaidžiant, kyla pavojus užspringti, uždusti ar susižeisti.

VVTAT, įvertinusi standarte LST EN 71-1:2014+A1:2018 pateiktą minkštų žaislų apibrėžimą, padarė išvadą, kad žaislų ženklinime pateiktas įspėjimas “Netinkamas vaikams iki 3 metų“ yra klaidinantis, nes minkšti kimštiniai žaislai yra skirti visoms amžiaus grupėms, taip pat ir jaunesniems nei 36 mėn. vaikams. Remiantis šia išvada VVTAT uždraudė teikti minėtus žaislus į rinką ir įpareigojo nedelsiant pašalinti juos iš rinkos.

Kilus ginčui dėl žaislo dinozauras, VVTAT sprendimas buvo svarstomas Lietuvos vyriausiajame administraciniame teisme (LVAT). LVAT šių metų birželio 14 d. paskelbta nutartimi patvirtino, jog VVTAT sprendimas pripažinti dinozaurą nesaugiu yra pagrįstas ir teisėtas.

Įvertinusi tyrimo metu nustatytas aplinkybes bei pakartotinai padarytą Produktų saugos įstatymo pažeidimą, VVTAT už nesaugių žaislų pateikimą į rinką UAB „Kesko Senukai Lithuania“ skyrė 2200 eurų baudą.

Vartotojus, įsigijusius šiuos pavojingus produktus, raginame NENAUDOTI ŠIŲ PRODUKTŲ, kreiptis į pardavėją, grąžinti įsigytas prekes ir susigrąžinti sumokėtus pinigus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas