Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Uber“ nuostolis – per 800 mln. JAV dolerių

Pavėžėjimo paslaugas teikianti JAV bendrovė „Uber“ trečiąjį šių metų ketvirtį patyrė daugiau nei 800 mln. JAV dolerių siekusį nuostolį dėl naujo kainų karo su „Lyft“ Jungtinėse Valstijose  bei didelių naujų iniciatyvų kaštų, rašo gerai informuotus šaltinius cituojantis dienraštis „The Financial Times“.
„Uber“ būstinė San Franciske
„Uber“ būstinė San Franciske / „Scanpix“/AP nuotr.

Naujausi duomenys taip pat rodo, kad padėtis pamažu gerėja, nes „Uber“ atsisakė kovos dėl Kinijos rinkos su „Didi Chuxing“.

„Uber“ nėra vieša įmonė, todėl neprivalo skelbti savo finansinių rodiklių. Tačiau kas tris mėnesius jos finansų direktorius Gautamas Gupta atsiskaito akcininkams telekonferencijos metu.

Kaip skelbia internetinis leidinys „The Information“, „Uber“ nuostolis, neatsižvelgiant į mokesčius, palūkanas, nuvertėjimą ir amortizacija (neigiama EBITDA) šiemet gali būti 25 proc. didesnis nei pernai ir viršyti 2,8 mlrd. JAV dolerių. Per devynis šių metų mėnesius kompanija prarado daugiau nei 2,2 mlrd. JAV dolerių.

Tuo tarpu „Uber“ apyvarta ir toliau auga, net ir pasitraukus iš Kinijos rinkos: sausio-rugsėjo mėnesiais ji siekė 3,76 mlrd. JAV dolerių. O šiemet prognozuojama 5,5 mlrd. JAV dolerių. Grynoji apyvarta („Uber“ gautos lėšos, išmokėjus aplyginimus vairuotojams) padidėjo nuo 1,1 mlrd. JAV dolerių antrąjį šių metų ketvirtį iki 1,7 mlrd. JAV dolerių. Pirmąjį ketvirtį jis siekė 960 mln. JAV dolerių.

Šiuo metu „Uber“ teikia paslaugas daugiau nei 530 miestų beveik septyniasdešimtyje pasaulio šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento