Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Uber“ paragino nedelsiant suteikti galimybę jos vairuotojams pasiskiepyti nuo COVID-19

„Uber“ vadovas Dara Khosrowshahi ketvirtadienį paragino JAV vyriausybę užtikrinti, kad pavėžėjimo paslaugas teikiantiems vairuotojams būtų suteikta galimybė pasiskiepyti nuo COVID-19 ir jie galėtų padėti rengiant platesnius vakcinų platinimo planus.
Skiepai
Skiepai / 123RF.com nuotr.

Pasiskiepiję vairuotojai galės pasirūpinti sveikatos priežiūros darbuotojų ir skiepytis keliaujančių žmonių pervežimu, teigė D.Khosrowshahi laiške, skirtame JAV valstijų gubernatoriams.

„Raginu jus pripažinti reikšmingą mūsų vairuotojų darbo pobūdį“, – sakoma laiške.

„Noriu užtikrinti, kad šie asmenys galėtų greitai, lengvai ir nemokamai gauti skiepus bei siūlau „Uber“ pagalbą tai įgyvendinant“, – pažymėjo D.Khosrowshahi.

Laiške pakartotas komentaras, kurį „Uber“ išsakė JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centro Imunizacijos praktikos patariamajam komitetui, kad pavėžėjimo paslaugas teikiantys vairuotojai bei užsakymus pristatantys kurjeriai turėtų būti įtraukti į ankstyvąjį skiepijimo etapą.

„Ankstyva prieiga prie vakcinos padėtų vairuotojams ir užsakymus pristatantiems asmenims ir toliau atlikti savo svarbų vaidmenį, kartu sumažinant riziką, kad jie galėtų užsikrėsti ar galbūt perduoti virusą“, – kalbėjo D.Khosrowshahi.

Jis pabrėžė, kad efektyvus vakcinų platinimas taps didžiuliu logistiniu iššūkiu, prie kurio sprendimo galėtų prisidėti ir „Uber“, pavyzdžiui, teikdama vežimo paslaugas ar teikdama patikimą informaciją išmaniesiems telefonams skirtoje programėlėje.

„Taip pat manome, kad galime panaudoti savo technologijas, kad pašalintume transporto kliūtis, su kuriomis susidurs asmenys, keliaujantys į vakcinacijos punktus“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas