Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Uber“ pardavė autonominių automobilių padalinį startuoliui „Aurora“

JAV pavėžėjimo paslaugų milžinė „Uber“ susitarė dėl savo autonominių automobilių padalinio pardavimo autonominio vairavimo technologijų gamintojai „Aurora“ mainais už startuolio akcijų paketą, pirmadienį pranešė bendrovės.
„Uber“
„Uber“ / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Pagal sandorį, „Uber“ investuos 400 mln. JAV dolerių į „Aurora“, kad abiejų bendrovių komandos kartu tobulintų autonominio važiavimo technologijas. Po sandorio „Uber“ turės 26 proc. „Aurora“ akcijų.

„Sujungdami „Uber“ pažangių technologijų skyrių ir jo kuriamas technologijas su neįtikėtina komanda, kurią jau subūrėme bendrovėje „Aurora“, pakeisime automatizuotų transporto priemonių sektoriaus kraštovaizdį“, – kalbėjo „Aurora“ įkūrėjas ir vadovas Chrisas Urmsonas.

„Uber“ autonominių transporto priemonių padalinio, kuris kelerius metus buvo laikinai sustabdytas po mirtinos avarijos, pardavimas yra skirtas supaprastinti bendrovės veiklą, smarkiai nukentėjusia nuo COVID-19 pandemijos padarinių.

Regis, „Uber“ neatsisakė autonominių automobilių idėjos, įtrauktos į bendrovės verslo viziją, tačiau nusprendė iškeisti padalinį į „Aurora Innovation“ akcijų paketą.

„Įsigijusi „Uber“ padalinį „Advanced Technologies Group“, „Aurora“ suburs nepaprastai stiprią komandą ir valdys technologijas, kurios nuties aiškų kelią į kelias rinkas ir išteklių pristatymą“, – kalbėjo D.Urmsonas.

„Paprasčiau tariant, „Aurora“ turės tvirčiausias pozicijas kurti autonomines transporto priemones, reikalingas tam, kad transportavimas ir logistika taptų saugesni, prieinamesni ir pigesni“, – pridūrė jis.

Kartu su „Advanced Technologies Group“ įsigijimu „Aurora“ paskelbė apie strateginę partnerystę su „Uber“, leisiančią sujungti kūrėjos technologijas su „Uber“ teikiamomis pavėžėjimo paslaugomis.

Pasak bendrovių, pirmiausia autonominio vairavimo technologijos bus diegiamos tolimųjų reisų sunkvežimiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas