Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Uber“ Taivanui: jūs atbaidote investuotojus

Pavėžėjimo paslaugas teikianti amerikiečių bendrovė „Uber“ ketvirtadienį perspėjo Taivano valdžią, kad ši atbaido užsienio investuotojus. Tai bendrovė pareiškė tuo metu, kai jai gresia milžiniškos baudos už neteisėtą veiklą saloje.
„Uber“ programėlė
„Uber“ programėlė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JAV kompanija sulaukia baudų už tinkamai neregistruotą veiklą nuo pat 2013 metų, kai įžengė į Taivano rinką. Iki šiol „Uber“ vairuotojams buvo skiriamos 50 tūkst. Taivano dolerių (1570 JAV dolerių) baudos. Tačiau Taivano valdžia šį mėnesį pasiūlė įvesti maksimalią 25 mln. Taivano dolerių (785 tūkst. JAV dolerių) baudą, kurį būtų didžiausia pasaulyje, sakė „Uber“ vadvoas Taivane Likai Gu.

Taivano valdžia taip pat paprašė „Apple“ ir „Google“ pašalinti „Uber“ programėlę iš savo parduotuvių. Tačiau oficialiai „Uber“ Taivane nėra uždrausta.

Tokie sprendimai „siunčia aiškią žinią busimiems startuoliams laikytis atokiau nuo Taivano ir atbaido vietos verslininkus bei užsienio investuotojus“, atvirame laiške Taivano prezidentei Tsai Ing-wen parašė „Uber“ vadovas Azijos ir Ramiojo vandenyno regionui Mike'as Brownas.

Savo ruožtu atėjusi į valdžią Taivano prezidentė šalį žadėjo paversti „Azijos Silicio slėniu“ ir skatinti bei globoti startuolius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?